Μπαράζ ελέγχων στα νησιά ετοιμάζει η Εφορία εν όψει τουριστικής περιόδου!

Πρόστιμα και λουκέτα στους φοροφυγάδες, φέρνουν οι «Ράμπο» της Εφορίας 

 

 Σαφάρι ετοιμάζει η ΑΑΔΕ, στις τουριστικές περιοχές! Ένα μπαράζ εντατικών ελέγχων για να ρίξει καμπάνες στους παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας και να δείξει στην υπόλοιπη αγορά, ότι έχουν γνώση οι φύλακες. Στόχος, είναι φυσικά να περιοριστεί η απώλεια εσόδων από τη φοροδιαφυγή που λόγω των υψηλών συνολικών εσόδων από τον Τουρισμό, τα ποσά είναι σημαντικά. Επίσης, τα έσοδα από τα πρόστιμα, αναμένεται να τονώσουν τα Δημόσια ταμεία.  

 

Ήδη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τρέχει τις διαδικασίες για να ενισχύσει τις τάξεις των ελεγκτών σε συγκεκριμένες εφορίες αυξημένου ενδιαφέροντος, ειδικά σε νησιά, Αττική και Θεσσαλονίκη. Με οδηγό να ξεπεραστεί η περσινή επιτυχία, οι ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν μέσα στην τουριστική περίοδο, χιλιάδες ελέγχους με στόχο τη συμμόρφωση των επιτηδευματιών, ειδικά στα θέματα της έκδοσης αποδείξεων. Επίσης, ζητούμενο θα είναι και η συλλογή πληροφοριών για την συμπεριφορά των επιχειρήσεων και την κατάταξή τους σε κλίμακα παραβατικότητας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο φάκελος που δημιουργείται με τους παραβάτες,  θα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της σειράς με την οποία θα διενεργούνται οι μελλοντικοί φορολογικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με απόφαση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, «στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του έτους 2017, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε την εντατικοποίηση της διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά».

Έλεγχοι πρωί, μεσιμέρι και βράδυ, με τον κ. Πιτσιλή να επισημαίνει ότι «οι ως άνω έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες», ώστε να μην δοθεί καθόλου χώρος ή … χρόνος στη φοροδιαφυγή.

Για το σημαντικό θέμα της κάλυψης των κενών στις θέσεις των ελεγκτών, αναφέρεται ότι «για την υλοποίηση των ελέγχων πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό Εφοριακών υπαλλήλων οι ΔΟΥ Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κώ, Ρόδου και Πολυγύρου και οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Αττικής και Θεσσαλονίκης, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ειδικά για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι θα διενεργούνται α) εντός της χωρικής αρμοδιότητας των ως άνω υπηρεσιών β) εκτός έδρας έως δύο τριήμερα μηνιαίως».

Όπως αναφέρεται στο κείμενο τη απόφασης,  όλοι οι εφοριακοί υπάλληλοι που ανήκουν οργανικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πρέπει να υποβάλουν δήλωση, που θα γράφουν την προτίμησή τους για το σε πια ΔΥΟ θα πάνε μέχρι 2/6/2017, δηλώνοντας τουλάχιστον δύο από τις παραπάνω.

Για την τελική επιλογή θα ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες και η αριθμητική δύναμη του προσωπικού των υπηρεσιών προέλευσης των υποψηφίων.

 

 Το υπουργείο Οικονομικών δίνει ιδιαίτερο βάρος στην επιτυχία των ελέγχων κάτι που φάνηκε και από την επίσκεψη που πραγματοποίησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη. Μαζί της ήταν και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο, η υφυπουργός και ο ειδικός γραμματέας συναντήθηκαν με τη διοίκηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης και συζήτησαν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της υπηρεσίας. Ακόμη πραγματοποίησαν συνάντηση με το σύνολο του προσωπικού του γραφείου όπου ανέπτυξαν το πρόγραμμα δράσης και ενίσχυσης της στελέχωσης του γραφείου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/285436-Mparaz-elegchon-sta-nesia-etoimazei-e-Ephoria-en-opsei-toyristikes-periodoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...