Νέα χρονιά, νέα απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

ΙΣΟΠΑΛΙΑ 0-0 ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Άλλη μία εντός έδρας απώλεια για την ΑΕΚ, καθώς ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον Παναιτωλικό. Αυτή είναι η πέμπτη ισοπαλία της Ένωσης στο ΟΑΚΑ σε οκτώ παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Η Ένωση πίεσε, έκανε ευκαιρίες, αλλά ο Κυριακίδης ήταν ανίκητος!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να διευκολύνουν το έργο τους. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο νεοαποκτηθείς Αϊντάρεβιτς που ξεκίνησε βασικός, σούταρε και ο Κυριακίδης απομάκρυνε δύσκολα.

Οι παίκτες του Ζοσέ Μοράις με παιχνίδι από τα πλάγια προσπαθούσαν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα του Παναιτωλικού, κερδίζοντας αρκετά κόρνερ, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Στο 23’ ο Γκάλο σέντραρε, βρήκε τον Πέκχαρτ, αλλά ο Τσέχος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη. Μετά από δύο λεπτά έγινε η μεγαλύτερη φάση για τους γηπεδούχους, όταν μετά από κόρνερ του Μάνταλου ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Πέκχαρτ, με τον φορ της Ένωσης να πιάνει το σουτ, αλλά ο Μαρκόφσκι διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι με αμυντικό πλάνο δεν απείλησαν σε καμία στιγμή τον Μπάρκα, έχοντας στο μυαλό τους τη διατήρηση του «μηδέν». Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η ΑΕΚ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, αλλά τα σουτ του Γιόχανσον, Πατίτο και Σιμόες κοντραρίστηκαν από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 48’ , ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη.

Όσο πέρναγε η ώρα, το άγχος των παικτών της ΑΕΚ μεγάλωνε και έδειχναν «εγκλωβισμένοι» από τους φιλοξενούμενους. Ο Μοράις έβαλε τον Μπακασέτα στη θέση του Πατίτο στο 66’ και στο επόμενο λεπτό, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σέντραρε για τον Μάνταλο, αλλά η κεφαλιά του αρχηγού της ΑΕΚ πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι.

Ο Παναιτωλικός έκανε αισθητή την παρουσία του στο 68’ και έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, αλλά ο Κλέσιο πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Μπάρκα.

Η πίεση της ΑΕΚ ήταν αφόρητη στην άμυνα των φιλοξενούμενων, με τους Αγρινιώτες να έχουν στήσει διπλή ζώνη.  Στο 76΄το σουτ του Μάνταλου πέρασε άουτ και στο 79’ ο Γιόχανσον με εκπληκτικό κατέβασμα έκανε γυριστό, αλλά και πάλι ο Κυριακίδης είπε «όχι» εντυπωσιακά.

Στο 88΄ο Σιμόες βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού απέκρουσε εντυπωσιακά και στην κόντρα ο Κλέσιο βγήκε «φάτσα» με τον Μπάρκα, αλλά και πάλι ο νεαρός κίπερ έσωσε την ΑΕΚ

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (84’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Πατίτο (66’ Μπακασέτας), Πέκχαρτ (78’ Βάργκας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Ρότσα, Κουτρομάνος, Πάουλο, Κλέσιο, Φάρλεϊ (87’ Βασιλούδης), Μουνιόζ, Μαρκόβσκι (82΄Παπουτσογιαννόπουλος)

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...