Νίκησε με τις… ρεζέρβες ο Ολυμπιακός

ΦΩΝΑΞΕ «ΠΑΡΩΝ» Ο ΠΑΡΝΤΟ                                                                                                         

Οι “εφεδρείες” του Ολυμπιακού έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά, επικρατώντας με σκορ 3-0 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Ο Φελίπε Πάρντο, ο οποίος είχε να αγωνιστεί από τις 18 Σεπτεμβρίου, έδειξε στον Πάουλο Μπέντο πως μπορεί να τον υπολογίζει, πετυχαίνοντας δύο γκολ (5′, 66′). Ο εορτάζων Δημήτρης Σιόβας έπαιξε για πρώτη φορά μετά τις 27 Ιουλίου, έχοντας και την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Κολομβιανού εξτρέμ.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί στο 68′. Ο Νορβηγός δεξιός οπισθοφύλακας έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός μετά τις 17 Απριλίου.

Με ένταση στο παιχνίδι του, ταχύτητα και… λύσσα να ανακτά -και να κρατά- μπάλα (70% κατοχή στο πρώτο 45λεπτο), ο Ολυμπιακός επέβαλε την κυριαρχία του από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με τον Πλατανιά.

Με τους Ρομαό και Μπουχαλάκη να κερδίζουν κατά κράτος τη «μάχη» του κέντρου, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους Κρητικούς στο μισό γήπεδο από το ξεκίνημα, προκειμένου να πετύχουν γρήγορα γκολ. Και αυτό ακριβώς έκαναν… Μόλις στο 5’, ο Τσόρι Ντομίνγκες έβγαλε από δεξιά ωραία μπαλιά στον Πάρντο, με τον Κολομβιανό να πιάνει ένα πολύ όμορφο σουτ και να ανοίγει το σκορ.

Από το 15’ και μετά, ο Γιώργος Παράσχος είδε τους παίκτες να… σφίγγουν τη διπλή άμυνά τους, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ζορίζεται να απειλήσει, σταματώντας, ταυτόχρονα, να είναι κινητικός.

«Βρήκε» φάσεις μεν, με το τρομερό, ψηλοκρεμαστό σουτ του Καρντόσο στο 20’, αλλά και με την κεφαλιά του Σιόβα στο 24’, αλλά σταμάτησε να… περιτριγυρίζει τη μεγάλη περιοχή του Κοκκαλά, που δεν κινδύνεψε ξανά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αντίθετα, οι Κρητικοί ήταν αυτοί που… ξεμύτισαν και χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση, ανησύχησαν με τα σουτ των Ντεβέσα (32’) και Ντίνα (37’) τον Λεάλι.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με νέο σουτ του Ντίνα από αριστερά, που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Ιταλός γκολκίπερ του Ολυμπιακού, με τον Μπέντο να φωνάζει στους παίκτες του να… ξυπνήσουν! Τελικά, τους πήρε, περίπου, ένα δεκάλεπτο για να απειλήσουν για πρώτη φορά μετά την κεφαλιά του Σιόβα στο 24’, με φάση… καρμπόν!

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βιάνα πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κοκκαλάς σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή! Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο, όπου ο Πλατανιάς… πραγματικά ξεθάρρεψε, βλέποντας πως μπορεί να κάνει το «μπαμ», κινώντας τα νήματα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά δίχως να καταφέρνει να φανεί ουσιαστικά απειλητικός. Για να φτάσουμε στο «ερυθρόλευκο» ξέσπασμα…

Στο 66’, έπειτα από σέντρα του Σιόβα(!) από αριστερά, ο Πάρντο έπιασε μια πολύ ωραία κεφαλιά, νικώντας για δεύτερη φορά τον γκολκίπερ του Πλατανιά για το 2-0 και στο 68’, ο Ελαμπντελαουί έκανε ένα από τα συνηθισμένα σπριντ του (που τόσο έλειψαν στον Ολυμπιακό) από δεξιά, σούταρε και «καθάρισε» τη νίκη των γηπεδούχων, δείχνοντας ο ίδιος ότι επέστρεψε για τα καλά μετά τον τραυματισμό του.

Ο Τσόρι δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ ως το τέλος, παρότι έψαξε… με τα μανίας το γκολ και το 3-0 ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα, με την ομάδα του Πειραιά να ξεκινάει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρομαό (78′ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Ντομίνγκες, Μάριν (65′ Μανθάτης), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Βιάνα, Ρέτσος, Πάρντο.

Πλατανιάς Χανίων (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Κάργας, Μπανανά, Γιορέντε, Στανισάβλιεβιτς, Ντεβέσα (83′ Μουνάφο), Ντίνας (71′ Βάντερσον), Γουνδουλάκης, Ηλιάδης (67′ Τσουράκης), Ντιλαβέρ.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...