Νίκη και 3η θέση ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός ήταν σε τρομερή μέρα στα τρίποντα (15/23), επικράτησε με 87-84 της Φενέρμπαχτσε και αποχαιρέτησε με νίκη και τρίτη θέση το Final Four του Βερολίνου

Ρεσιτάλ τριπόντων και τρίτη θέση για τον Ολυμπιακό στο Final Four του Βερολίνου!
Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 87-84 της Φενέρμπαχτσε στον μικρό τελικό της Ευρωλίγκας, σε ένα παιχνίδι που ήταν καταιγιστικοί από τα 6,75μ. και παρότι οι Τούρκοι μείωσαν στο τέλος, το τρίποντο του Σανλί στην εκπνοή ήταν εκπρόθεσμο, με τους Πειραιώτες να φτάνουν στη νίκη στο παιχνίδι της… παρηγοριάς.

Περισσότερα σε λίγο…
Το ματς:
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε στην πρώτη πεντάδα τους Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ, ενώ ο Σαρούνας Γιασκεβίτσιους τους Καλάθη, Γουίλμπεκιν, Πιέρ, Χέις Ντέιβις και Σανλί. Ο Παπανικολάου πέτυχε τους πρώτους πόντους του ματς (2-0), με τον Πιέρ να ισοφαρίζει (2-2), ενώ ακολούθησαν δύο τρίποντα του Κάαναν (8-4), που ξεκίνησε πολύ καυτός. Από την άλλη, εντυπωσιακός ήταν και ο Πιέρ (9 πόντους στην πρώτη περίοδο), που έβαλε μπροστά τους Τούρκους για το 12-15.
Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες έκαναν δυνατό κλείσιμο στην πρώτη περίοδο με 12-1 και πήραν προβάδισμα οκτώ πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου για το 24-16. Με τον Σέστινα να βρίσκει ρυθμό και να είναι κεφάτος, οι τυπικά φιλοξενούμενοι με ένα 6-12 μείωσαν στο 14’ στο -1 (30-29), όμως, σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε σε άμυνα και επίθεσης, έτρεξε σερί 9-0 και εκτοξεύτηκε στο +10 (39-29)!
Ο Παπαγιάννης μείωσε με τρίποντο για το 39-32, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις επιθετικά με τους Ράιτ και Μιλουτίνοφ (43-33). Ο Παπαγιάννης κρατούσε τους Τούρκους στην επίθεση (45-37), με τον Πίτερς να σημειώνει buzzer beater τρίποντο για το 48-37, που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Ισορροπημένο το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τους Πιέρ και Χέιζ-Ντέιβις να είναι εύστοχοι επιθετικά (56-48, στο 24’), με τον Κάαναν όμως να επαναφέρει τη διψήφια διαφορά με 2/2 βολές (58-48). Η Φενέρμπαχτσε με τρία σερί τρίποντα (δύο από τον Σανλί και ένα από τον Γουίλμπεκιν) μείωσε στον πόντο (58-57) και πέρασε μπροστά με τις βολές του Πιέρ για το 61-62. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός πήρε καλύτερες αποφάσεις επιθετικά στο τέλος της τρίτης περιόδου με τους Γκος και Λαρεντζάκη, ο οποίος ήταν εύστοχος σε τρίποντο με τρία δευτερόλεπτα να απομένουν για το 66-62.

sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...