Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις  23/10/2020 μεταξύ της Διοίκησης  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και του Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. κ.  Τηλιγάδα  Κωνσταντίνου, όπου συζητήθηκε το  μέλλον του  ΟΑΕΔ  και το τέλος της Κοινωνικής Προστασίας.

Ο Γεν. Γραμματέας επισήμανε ότι η περικοπή που ετοιμάζει  η κυβέρνηση 3 μονάδων στη μείωση των ασφαλιστικών  εισφορών θα προέλθουν αποκλειστικά από τον ΟΑΕΔ, αυτό  σημαίνει  ότι τα έσοδα του Οργανισμού θα μειωθούν κατά  56%(1,2 δις ευρώ περίπου).

Τέλος επισήμανε ότι στον ΟΑΕΔ θα μένουν περίπου 700 εκ. ετησίως  ενώ απαιτούνται περίπου 1.5 δις  για επιδόματα ανεργίας και λοιπά έξοδα.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ. τόνισαν ότι σε κάθε περίπτωση ότι η περικοπή 3% των εισφορών θα βάλει ταφόπλακα στην Κοινωνική Πολιτική του Οργανισμού, ενώ ο Πρόεδρος   του ΕΚΝΔ ενημέρωσε τον Γεν. Γραμματέα  ότι σε κοινή σύσκεψη των Εργατικών Κέντρων  Αιγίου, Κιάτου,  Πύργου, Μεσολογγίου, και Ναυπακτίας& Δωρίδας αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα  συνάντηση με τον Διοικητή  του ΟΑΕΔ.     



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...