https://www.facebook.com/100050899310868/videos/177675730605736/

To έργο «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Coastal Heritage Network – CoHeN) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και την Εθνική Συμμετοχή των χωρών Ελλάδας και Ιταλίας (συνολικός προϋπολογισμός 6.420.600,00€).

Στόχος του είναι η δημιουργία μίας πολιτιστικής διαδρομής κατά μήκος των ακτογραμμών της Αδριατικής και του Ιονίου, που θα αναδείξει ένα δίκτυο σημαντικών μνημείων της διασυνοριακής περιοχής.

Η τελευταία χαρακτηρίζεται άλλωστε από πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που αποτυπώνεται στην πληθώρα μνημείων καθώς και στις προφορικές παραδόσεις, τελετουργίες κ.α. Η προστασία, η διατήρηση και η αξιοποίηση των μνημείων των εμπλεκόμενων περιοχών θα οδηγήσει στην προσέλκυση τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.

Το έργο, χρονικής διάρκειας τριών ετών, υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας ως επικεφαλής εταίρο, καθώς και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ηλείας, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας, ως εταίρους από την πλευρά της Ελλάδας, ενώ από την Ιταλία συμμετέχει η Περιφέρεια της Απουλίας (Regione di Puglia).

Η συνάντηση πραγματοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο του Φετιχέ Τζαμί στο λιμάνι της Ναυπάκτου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...