Ναύπακτος:To πρόβλημα της ρύπανσης έξω από το λιμάνι συζητείται στο συμβούλιο της Κοινότητας με πρωτοβουλία Βαρελά-Τι αναφέρεται στην εισήγηση;

-Aφορμή το δημοσίευμα του Nafpaktianews στις 10 Μαρτίου

Οι τελευταίες εικόνες στις 10 Μαρτίου με τη ρύπανση που προκλήθηκε έξω από το λιμάνι της Ναυπάκτου,στον εφαπτόμενο με την εξέδρα αγωγό,φαίνεται ότι λειτούργησαν “ευεργετικά” προκειμένου να έρθει ως θέμα συζήτησης στο σημερινό συμβούλιο της κοινότητας Ναυπάκτου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο σύμβουλο Γιώργο Βαρελά και ελπίζουμε να τύχει απήχησης από τους αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Να σημειωθεί,ότι ο αγωγός εξυπηρετεί παρακείμενες οικίες κοντά στο λιμάνι και θα πρέπει να υπάρξει διοχέτευση των λυμμάτων προς τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης,αντί να καταλήγουν στη θάλασσα.Αυτό σημαίνει προφανώς,τεχνικό εργό.Δεν μπορούμε να μιλάμε για υπεραξία στο τουριστικό προιόν (ωραία φράση) όταν γινόμαστε μάρτυρες ντροπιαστικών εικόνων, στον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό της πόλης.

Τι αναφέρει η εισήγηση Βαρελά προς το συμβούλιο της κοινότητας

Δημοσίευμα site Nafpaktia News:

‘’Αιτία, ο συνήθης “ύποπτος”, αγωγός λυμάτων που εκβάλλει κάτω από την εξέδρα, έξω από τον καστροβραχίωνα του λιμανιού.

Ο αγωγός-προφανώς-από κάποιες οικίες, καταλήγει στη θάλασσα και θα πρέπει κάποια στιγμή η πορεία του να διευθετηθεί, ώστε να μην οδηγούνται στη θάλασσα τα λύματα.’’

Με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα και μετά από αυτοπρόσωπη επίσκεψη στο σημείο,  διαπίστωσα τη ρύπανση της παραλίας Ψανής έξω από τον καστροβραχίωνα του λιμανιού με λύματα οικιακής χρήσης.

Το πρόβλημα χρονίζει και ίσως προέρχεται από υπερχείλιση αποχετευτικού φρεατίου ή από βλάβη. Με αποτέλεσμα η ρύπανση του θαλάσσιου χώρου, πότε ορατή και πολλές φορές αόρατη, να έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Επιβάλλεται η Δημοτική Αρχή άμεσα να ελέγξει και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα όποιο και αν είναι. Θεωρώ απαράδεκτο γεγονός σήμερα και μάλιστα σε αυτό το σημείο, λύματα να απολήγουν στη θάλασσα. Δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα υγείας λουομένων και παράλληλα αφήνει την χειρότερη εικόνα της πόλης.

Προτείνω:

Η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Ναυπακτίας να προβεί σε ενέργειες εντοπισμού του  προβλήματος και να δοθεί άμεσα λύση, ώστε τα όποια απόβλητα καταλήξουν στον αποχετευτικό αγωγό.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...