Ξεπέρασαν τους στόχους, τα έσοδα του Οκτωβρίου κατά 2 δισ. ευρώ!

Νέα σημαντική υπέρβαση των εσόδων καταγράφηκε για τον μήνα Οκτώβριο 2016, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της ΓΓΔΕ. Κάτι οι αυξημένοι συντελεστές των φόρων, η αύξηση στον ΦΠΑ και η αύξηση της εισπραξιμότητας από τους ελέγχους στην αγορά, δέρνουν χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με τα  προσωρινά στοιχεία:

α) Τα καθαρά έσοδα για τον μήνα Οκτώβριο ξεπέρασαν κατά 835 εκατομμύρια ευρώ τον στόχο του Προϋπολογισμού.

β) Σε επίπεδο 10μηνου (Ιανουάριος- Οκτώβριος) τα έσοδα ξεπέρασαν τον στόχο του Προϋπολογισμού κατά 2 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα είναι 2,32 δισ. ευρώ πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού για το 10μηνο.

γ) Σε επίπεδο Οκτωβρίου τα καθαρά έσοδα είναι 21,37% πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού.

δ) Σε επίπεδο 10μηνου (Ιανουαρίου- Οκτωβρίου) τα καθαρά έσοδα είναι 6,16% πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού.

Όπως φαίνεται και στους πίνακες στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), η υπέρβαση των εσόδων συνδέεται κυρίως με τις αυξημένες εισπράξεις ΦΠΑ, του καλοκαιριού.

Μία εξέλιξη που ακολουθεί το καλοκαιρινό «σαφάρι» ελέγχων της ΓΓΔΕ στην αγορά και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα με τους ελέγχους, που αύξησαν την εισπραξιμότητα, η κυβέρνηση αύξησε και τους συντελεστές των φόρων, κάτι που φυσικά αύξησε τα έσοδα.

Σε αυτή την κατεύθυνση βοήθησε και η κατάργηση των εκπτώσεων στα νησιά και η άνοδος του μεγαλύτερου συντελεστή του φόρου, από 23% σε 34%.

Στα καλά νέα συνδράμουν και οι περιοδικές δηλώσεις τριμήνου των μεγάλων επιχειρήσεων που υποβάλλονται τον Οκτώβριο. Με αυτά και αυτά, στους πρώτους δέκα μήνες του 2016, τα έσοδα φτάνουν τα 39,990 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος ήταν μόλις 37,670 δισ. ευρώ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...