Ορκίστηκε ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας

Β.Γκίζας: «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ομαδικότητα και αποτελεσματικότητα θέτοντας στο επίκεντρο τον συνάνθρωπο»

Παρουσία αρχών, φορέων και πλήθους πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου κ.Βασίλη Γκίζα, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ναυπακτίας, προεξέχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιεροθέου.

Την τελετή, που έλαβε χώρα στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημοσιολογιότατος πατέρας Γεώργιος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Δαμασκηνού, ο βουλευτής κ.Θανάσης Παπαθανάσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Θανάσης Μαυρομμάτης, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.Σπύρος Σκιαδαρέσης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι Μεσολογγίου κ.Σπύρος Διαμαντόπουλος, Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου, Ξηρομέρου κ.Γιάννης Τριανταφυλλάκης, Θέρμου κ.Σπύρος Κωνσταντάρας, Δωρίδος κ.Δημήτρης Γιαννόπουλος, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου κ.Βασίλης Πολυγένης, η Προϊσταμένη του Λιμενικού Τμήματος Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Τμήματος Ναυπάκτου κ.Θάνος Χριστοβασίλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναυπακτίας και Δωρίδας κ.Θέμης Δαβανέλλος, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί κορυφαία στιγμή για την τοπική αυτοδιοίκηση και ταυτόχρονα στιγμή ισχυρού συμβολισμού. Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι των Τοπικών Κοινοτήτων, ανεξαρτήτως παραταξιακής προέλευσης, αποδεχόμαστε, ενώπιον Θεού, την τιμή  αλλά και το χρέος, να υπηρετούμε τον τόπο μας, να υπηρετούμε  το κοινό καλό όλων των Ναυπακτίων.

Για μένα προσωπικά αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή το γεγονός ότι οι συμπολίτες μου, έπειτα από 25 χρόνια, ανανεώσατε την εμπιστοσύνη σας στη δημοτική μας αρχή, δίνοντάς μας μάλιστα ισχυρή εντολή.  

Έχω απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης, στην οποία και εγώ και οι συνεργάτες μου καλούμαστε να ανταποκριθούμε.  

Και αυτή ακριβώς η ευθύνη είναι που μας τροφοδοτεί με δύναμη να συνεχίσουμε ακούραστα το έργο μας, ώστε να πραγματοποιήσουμε  τους στόχους που μαζί θέσαμε.

Θέλω  να είστε  σίγουροι,  ότι όπως εργαστήκαμε ως δημοτική αρχή κατά την πρώτη θητεία μας,  έτσι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε  και σε αυτή τη δεύτερη θητεία, όλοι μαζί, με συνεργατικότητα, ομαδικότητα και συνθέτοντας απόψεις κυρίως όμως  με αποφασιστικότητα  και αποτελεσματικότητα.

Οφείλουμε  να είμαστε, και θα είμαστε,  αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί,  διότι μόνο έτσι μπορεί να παράγεται πραγματικό έργο, τα οφέλη του οποίου θα απολαμβάνουμε  όλοι μας, δημότες και επισκέπτες. 

Το 2019 δεσμεύτηκα απέναντί σας ότι θα ασκώ τα καθήκοντα του Δημάρχου σοβαρά και στιβαρά.  

Ότι θα διοικώ το Δήμο μαζί με  άξιους και ικανούς ανθρώπους, ταγμένους στην προσφορά για τον τόπο.

Με εντατική δουλειά και σοβαρότητα,  κόντρα  στις αντίξοες συνθήκες  που  παρουσιάστηκαν, παράξαμε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς, καθιστώντας τη Ναυπακτία επίκεντρο και μεταβάλλοντας ριζικά την εικόνα που είχε πριν από πολύ λίγα χρόνια. 

Επενδύσαμε στην εξωστρέφεια.

Σε έργα υποδομών και περιβάλλοντος.

Στην επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας.  

Τα αποτελέσματα είναι απτά και μετρήσιμα σε όλους τους τομείς.

Και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να πράττουμε και σε αυτή τη δεύτερη θητεία μας.

Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Δήμος Ναυπακτίας έχει πλέον ρόλο πρωταγωνιστικό.

Αναπτύσσεται και προβάλλεται.

Έχει τη θέση που του αξίζει.

Φίλες και φίλοι,  

Επιτρέψτε μου να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και περήφανος, γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης θητείας μας, πορευτήκαμε με  αίσθημα  δικαιοσύνης, με πολιτικό πολιτισμό, με χαμηλούς τόνους, με γόνιμο  διάλογο,  με  σεβασμό  στους δημοκρατικούς θεσμούς και  τα συλλογικά όργανα, 

με δημιουργική συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς  και  κυρίως με  τις τοπικές κοινωνίες, με   ουσιαστική  ενημέρωση και τακτική λογοδοσία  για τα πεπραγμένα μας. 

Ως δήμαρχος  λογοδότησα και θα συνεχίσω να λογοδοτώ  σε  όλους και για όλα. 

Στα συλλογικά μας όργανα,   με κορυφαίο το Δημοτικό μας Συμβούλιο, στα δημόσια βήματα,  στους συνδημότες μου  που με επισκέπτονται  απρόσκοπτα στο γραφείο μου  ή που τους συναντώ   καθημερινά σε πλατείες και δημόσιους χώρους,  στους κατοίκους των απομακρυσμένων  χωριών μας που  τακτικά  συναντώ στον τόπο τους,  στους φορείς  και στους εκπροσώπους τους, σε όλους ανεξαιρέτως.

Αλλά και για όλα… για τις πράξεις και παραλείψεις τόσο τις δικές μου όσο και των συνεργατών μου, για το έργο που  εκτελείται και δρομολογείται, ακόμη και για  λάθη του παρελθόντος.

για  κάθε ζήτημα που αφορά και αγγίζει  την τοπική μας κοινωνία. 

Γιατί  γνωρίζω πολύ καλά  ότι  ως Δήμαρχος ευθύνομαι ακόμη και για όσα δεν ευθύνομαι.

Και γιατί  η  διαρκής λογοδοσία  αποτελεί την πεμπτουσία  της δημοκρατίας.  

Δεν θα προχωρήσω σε μακροσκελείς αναφορές προγραμματικού χαρακτήρα ούτε θα ήθελα να αλλοιώσω τον πανηγυρικό χαρακτήρα της ημέρας.

Οφείλω,  ωστόσο, να διατρανώσω ότι στη θητεία που έρχεται, παρά τις όποιες δυσκολίες και προκλήσεις, 

θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποτελεσματικά και με μοναδικό  κριτήριο το καλό του τόπου μας,  

υπηρετώντας  πρωτίστως το  δημότη, το συνάνθρωπο, ιδίως αυτόν που έχει ανάγκη. 

Γνωρίζω πολύ καλά, το πιστεύω όσο τίποτα περισσότερο, ότι κανένα έργο, καμία πολιτική, δεν έχουν από μόνα τους αξία και νόημα,  αν δεν υπηρετούν πρωτίστως  τον άνθρωπο.

Θα μου επιτρέψετε  να μοιραστώ μαζί σας ένα βασικό προβληματισμό μου. 

Τί νόημα έχει άραγε από μόνο του το μανιώδες κυνηγητό κάθε είδους χρηματοδότησης αν αυτό δεν οδηγεί  στην αντίστοιχη πραγμάτωση της κοινωνικής και συλλογικής ευτυχίας, αν δεν κάνει την κοινωνία μας καλύτερη και τους συνανθρώπους μας ευτυχισμένους;  

Αξιολογώντας, λοιπόν, τις  πραγματικές μας ανάγκες, ως  κοινωνία, οφείλουμε να εντείνουμε κάθε προσπάθεια με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου της ζωής των συνανθρώπων μας, ιδίως των νέων αλλά και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Χωρίς αποκλεισμούς και με απόλυτο σεβασμό στην κάθε προσωπικότητα  και ιδιαιτερότητα. Και σε  αυτή την προσπάθεια οι τοπικές αρχές  μπορούν και πρέπει να παίξουν αποφασιστικό ρόλο.   

Φίλες και φίλοι, 

Από την πρώτη του νέου έτους, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Ναυπακτία.

Ακόμη πιο σπουδαίο!

Η θητεία που μόλις ξεκινά θα είναι σημαντική  και με πολλές ευκαιρίες. 

Όλοι μαζί θα δώσουμε δυναμικά το παρών.

Σας ευχαριστώ όλους.

Σας εύχομαι  καλά Χριστούγεννα με πραγματική ειρήνη  και ευτυχία!»



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...