Ο Αλ-Σίσι καλεί τα αραβικά κράτη σε συστράτευση: Ο Ερντογάν χρηματοδοτεί τρομοκράτες!

Σε τροχιά σύγκρουσης με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μπήκε ξανά ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντελφατάχ Αλ-Σίσι.

Ο Αλ-Σίσι ζήτησε από τα υπόλοιπα σουνιτικά κράτη-συμμάχους στον Κόλπο, να κλιμακώσουν τη διπλωματική διένεξη με το Κατάρ ώστε σε αυτή να συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο New Arab, ο Αλ-Σίσι κάλεσε τους ηγέτες του Κόλπου να επεκτείνουν το μποϊκοτάζ τους, έως ότου η Άγκυρα σταματήσει να προσφέρει την υποστήριξή της στο Κατάρ. Ο ίδιος φέρεται να έχει πει ότι αυτό θα διατηρήσει την πίεση στην Ντόχα να ανταποκριθεί θετικά και θα βοηθήσει να έρθει ένα γρήγορο τέλος στην περιφερειακή πολιορκία.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Αλ-Σίσι έθεσε το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με το βασιλιά του Μπαχρέιν, Χαμάντ μπιν Ισα Αλ-Χαλίφα, την περασμένη Πέμπτη στο Κάιρο. Πρόσθεσαν ότι ο Αλ-Σίσι πίεσε για την κλιμάκωση της Αραβικής εκστρατείας και κατηγόρησε την Τουρκία για χρηματοδότηση αλλά και φιλοξενία, ομάδων που έχουν χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατικές», όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα ή οργανώσεις στη Συρία.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Αλ-Σίσι δεν έχει λάβει απάντηση στην πρότασή του. Οι πηγές επεσήμαναν ότι οι χώρες του Κόλπου ήταν πρόθυμες,  ωστόσο, τουλάχιστον να πιεστεί η Τουρκία να διατηρεί μία ουδέτερη στάση απέναντι στο Κατάρ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/288510-O-Al-Sisi-kalei-ta-arabika-krate-se-systrateyse-O-Erntogan-chrematodotei-tromokrates ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...