Ο Γρηγόρης Ψαριανός για το θέμα της Μονής Μεταμόρφωσης στη βουλή.

Θέμα: «Αίτημα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Υπουργείο Παιδείας για κατάργηση του αυτοδιοίκητου της Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσης Σωτήρος Ναυπάκτου και διάλυσή της».

Στη Ναύπακτο, το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος έχει να επιδείξει αξιόλογη προσφορά σε πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Στην παρούσα φάση όμως βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο ακόμη και για την ύπαρξή του, εξαιτίας ενός άδικου και εξοντωτικού διωγμού που υφίσταται από ετών. Συγκεκριμένα, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Ελλάδος, στις 22 Αύγουστο 2011, ζητείται από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 

1) η διάλυση του νομικού προσώπου Ιεράς Μονής και
2) η συγχώνευση με άλλο νομικό πρόσωπο, άλλης Μονής, που ανήκει στη Μητρόπολη Ναυπάκτου.
 
Ειδικότερα, στην εν λόγω απόφασή της η Σύνοδος, αποφάσισε να απευθύνει στο Υπουργείο Παιδείας αίτημα «περί προτάσεως εκδόσεως Προεδρικού Διατάγματος προς διάλυσιν του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου της συσταθείσης, δυνάμει του π.δ. 601/1980 (ΦΕΚ Α’ 160) Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής Μεταμορ φώσεως του Σωτήρος Σκάλας Ναυπάκτου της Ιεράς Μητροπολέως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και περί συγχωνεύσεώς της μετά της Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και καταστάσεώς της ως Μετοχίου της τελευταίας».
 
Όμως, η μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Ναύπακτο είναι:
 
Α) αυτοδιοικούμενο και ] ]>


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...