Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΗΣ

Σήμερα, Κυριακή 24 Οκτωβρίου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμπελακιωτίσσης είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να προσελθη και να τελέσει την Θεία Λειτουργία ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος πριν την εκλογή του ήταν Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και ήταν εγγεγραμμένος στο Μοναχολόγιο της Μονής.
Συλλειτούργησαν μαζί του ο Ηγούμενος π. Πολύκαρπος Παστρωμάς, ο Ιερομόναχος π. Νικόδημος Σαράκης και ο κατά σάρκα αδελφός του π. Γεώργιος Γεωργάτος ενώ το αναλόγιο διηκόνησαν οι αδελφοί της Μονής π. Μάξιμος και π. Ιάκωβος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Ηγούμενος π. Πολύκαρπος προσφώνησε τον Άγιο Καστορίας και τον ευχαρίστησε για την συμπαράσταση κατά την εικοσιεξαετή διακονία του δίπλα στον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, ιδιαιτέρως δε για την δεκαπενταετή προσφορά του ως μέλους του Ηγουμενοσυμβουλιου και Γραμματέως της Μονής.
Στην αντιφώνησή του ο Άγιος Καστορίας αναφέρθηκε δια μακρόν στην αγάπη που ένιωσε για την Μονή αλλά και για όλη την περιοχή της Ορεινής Ναυπακτίας την οποία περιήλθε άλλοτε συνοδεύοντας τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και άλλοτε μόνος του.
Ακόμη αναφέρθηκε και στους αγώνες όλων αυτών των ετών ώστε να στηριχθή η Μονή αλλά και η αδελφότητα ιδίως μετά την κλοπή του Ιερού λειψάνου της χειρός του Αγίου Πολυκάρπου και τις άλλες αντιξοότητες που αντιμετώπισε στη διάρκεια των τελευταίων ετών.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...