Ο Πλατανιάς κερδίζει και στο… παγοδρόμιο

Μεγάλη νίκη με 3-2 πήρε ο Πλατανιάς απέναντι στην Λάρισα στο… παγοδρόμιο των Περιβολίων και ανέβηκε ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, καθώς τόσο ο πάγος και το χιόνι που υπήρχαν από το πρωί στο γήπεδο των Περιβολίων όσο και η δυνατή βροχή δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στους ποδοσφαιριστές. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν στην αναμέτρηση με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο.

Η πρώτη επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι ήταν από την πλευρά των φιλοξενούμενων μόλις στο δεύτερο λεπτό, όταν ο Κόντορ έπιασε το μακρινό σουτ, όμως έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ.

Στο 16’ ο Πλατανιάς δημιούργησε και έχασε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τον Μανούσο να γυρίζει ωραία στην περιοχή για τον νεοαποκτηθέντα Λευκορώσο επιθετικό των Κρητικών Σίγκνεβιτς που έκανε την προβολή, όμως έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το δοκάρι της Λάρισας.

Η απάντηση της ομάδας του Σάκη Τσιώλη ήρθε πέντε λεπτά αργότερα με ένα σουτ του Ναζλίδη από μακρινή απόσταση που δεν ανησύχησε τον Σωτηρίου.

Στην επόμενη φάση, οι Κρητικοί έφτασαν και πάλι κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Γιορέντε βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή όμως το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικό και ο Ξενοδοχόφ μπλόκαρε την μπάλα.

Εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια, ο Μουνάφο με ένα ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στους Κρητικούς στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Με υπεροχή για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στην αναμέτρηση, με τους Κρητικούς να φτάνουν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ όμως ο Μπανανά δεν έκανε το τελείωμα όπως θα ήθελε από πολύ πλεονεκτική θέση και έδωσε την ευκαιρία στον Ξενοδόχοφ να μπλοκάρει την μπάλα.

Ό,τι δεν έγινε όμως σε αυτή την φάση, έγινε στο 53′, όταν ο Πριντέτα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιορέντε και λανθασμένη έξοδο του Ξενοδόχοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Πέντε λεπτά μετά το δεύτερο γκολ του Πλατανιά, η Λάρισα κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν ο Μπανανά έκανε χέρι μέσα στην περιοχή ο Ευαγγέλου υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Ναζλίδης με εύστοχη εκτέλεση μείωσε το σκορ σε 2-1.

Στην συνέχεια η ομάδα του Σάκη Τσιώλη προσπάθησε να πιέσει προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως να δημιούργησε κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 73’ ο Κάπο σούταρε δυνατά από μακριά, με τον Σωτηρίου να μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Παρά το γεγονός ότι η Λάρισα ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε για να πετύχει ένα ακόμα γκολ, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που τα κατάφεραν.

Ο Ντεβέσα στο 76′ έβγαλε πολύ ωραία στον Μανούσο που μπήκε στην περιοχή και σούταρε για να γράψει το 3-1 και ουσιαστικά να κλειδώσει την νίκη για την ομάδα του.

Το ματς όμως είχε ένα ακόμα γκολ με την ΑΕΛ να μειώσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Ναζλίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κουτσιανικούλη και αφού η μπάλα κτύπησε και στον  Σωτηρίου πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου, δεν άλλαξε κάτι, με τον Πλατανιά να παίρνει μία ακόμα νίκη και να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Κάργας, Μπανανά, Βάντερσον, Πριντέτα, Μουνάφο, Μανούσος (89’ Γουνδουλάκης), Μενδρινός (70’ Ντεβέσα), Γιορέντε (83’ Ντίνας), Σίγκνεβιτς.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Φατιόν, Τίκο (74’ Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Ποτουρίδης (46’ Ικάουνιεκς), Καπός, Γκαγιέχο, Ντέλετιτς (86’ Αναστασόπουλος), Μασαλέσα, Κόντορ, Ναζλίδης.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...