Ο Σύριζα Φωκίδας για τις πυρκαγιές στη Δωρίδα

Η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη καταστροφή που είναι δύσκολο να περιγραφεί. Οι μέρες και οι ώρες είναι δύσκολες. Ο πύρινος εφιάλτης απλώνεται παντού σκορπίζοντας τον όλεθρο σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας.

Η Φωκίδα, μόνη κι έρημη, δίνει έναν άνισο αγώνα απέναντι στις φλόγες. Χωρίς την αναγκαία βοήθεια της Πολιτείας, χωρίς τα απαραίτητα εναέρια πυροσβεστικά μέσα και με ελάχιστες πυροσβεστικές δυνάμεις. Είναι αυτές οι πυροσβεστικές δυνάμεις που μαζί με τους κατοίκους των χωριών μας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η Φωκίδα μας και ιδιαίτερα η Δωρίδα μας δοκιμάζονται σκληρά. Χωριά καίγονται και περιουσίες καταστρέφονται οδηγώντας τους κατοίκους στην απόγνωση. Παντού επικρατεί θλίψη, πόνος, οργή και αγανάκτηση.

Η Καλλιθέα κάηκε ολοσχερώς, ενώ Ελαία, Μακρινή και Τολοφώνα μετρούν ακόμα τις πληγές τους. Κτηνοτροφικές μονάδες και γεωργικές καλλιέργειες έγιναν στάχτη. Οι κόποι μιας ζωής ερείπια και αποκαΐδια  . . .

Αυτό που επιβάλλεται άμεσα να γίνει είναι η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων κτηνοτρόφων μας. Δεν έχουν υποδομές και τροφές για τα ζώα τους και όλο το φυσικό περιβάλλον είναι καμένο.

Η Πολιτεία απούσα παρακολουθεί ως θεατής την καταστροφική πορεία της φωτιάς και εναποθέτει την κατάσβεσή της στη… βοήθεια του Θεού!

Τούτη την ώρα, που είναι ώρα μάχης και αλληλεγγύης, καλούμαστε όλοι και με όλες τις δυνάμεις μας, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και οριστικά τον πύρινο εφιάλτη.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Φωκίδας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στους πυρόπληκτους συντοπίτες μας.

Τις επόμενες ημέρες, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ θα επισκεφθεί, επίσης, τον νομό μας προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες των κατοίκων και με τον θεσμικό τους ρόλο να πιέσουν για την ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...