Ο Τραμπ μπορεί να «ανεβάσει» την παγκόσμια Οικονομία, λένε οι Γερμανοί!

Ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μπορεί να δώσει ώθηση στην παγκόσμια Οικονομία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γιενς Σπάν!

Οι Γερμανοί αλλάζουν γραμμή και τώρα ο κ. Σπαν, αφού δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, προσέθεσε ότι το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ, να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες θα μπορούσε να δώσει μία επιπλέον ώθηση στην παγκόσμια οικονομία!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, Ο Γιενς Σπάν,  που είναι ανώτατο μέλος των συντηρητικών, της Καγκελαρίου Μέρκελ, τόνισε πως  είναι θετικό ένα συγκεκριμένο επίπεδο ανταγωνισμού μεταξύ περιοχών, στο πεδίο της φορολόγησης των επιχειρήσεων, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτα.

Με τον κ. Τραμπ να έχει αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του, η γερμανική κυβέρνηση, θέλει να εξασφαλίσει την καλή συνεργασία με τις ΗΠΑ, όπως αυτή που είχαν με τον Πρόεδρο Ομπάμα και σε αυτή την γραμμή ο ένας μετά τον άλλο, οι αξιωματούχοι από το Βερολίνο, κάνουν δηλώσεις για την θετική επίπτωση της εκλογής Τραμπ στις αγορές.

 Έρχονται δηλώσεις ακόμα και από τους τραπεζικούς κύκλους, όπως αυτή του επικεφαλής, της Γερμανικής Ένωσης Τραπεζών, Μίκαελ Κέμμερ, που μιλώντας σε  συνέδριο στο Βερολίνο, ξεκαθάρισε πως  «οι φόβοι για μία αναζωπύρωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης ως συνέπεια της χρηματοπιστωτικής απορρύθμισης στις ΗΠΑ, ήταν εξαιρετικά υπερβολικοί».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...