Πάνω από 30 δις η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ, στην Ελλάδα!

Οι διεθνείς συνεργασίες που στηρίζουν την Ανάπτυξη της αγοράς!

Στήριξη, ρευστότητα και τεχνογνωσία, είναι τα βασικά κέρδη της ελληνικής Οικονομίας, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και του αναπληρωτής υπουργού,  Αλέξη Χαρίτση, στην έναρξη των εργασιών ημερίδας που διοργάνωσαν σήμερα, τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν, από τους υπουργούς, από την έναρξη της συνεργασίας της Ελλάδας με την Τράπεζα, έχει δοθεί χρηματοδότηση, που ξεπερνά τα 30 δις ευρώ, για την στήριξη της ελληνικής Οικονομίας!

«Αναγκαία και πολύτιμη» χαρακτήρισε τη συνεργασία με την ΕΤΕπ, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου,  που στάθηκε καταλυτική, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που αντιμετωπίζουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Υπογράμμισε τη σημαντική στήριξη που έχει προσφέρει η Τράπεζα στη χώρα μας, ήδη από το 1960, με χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ συνολικά. Κατά την τελευταία διετία, τόνισε, εγκρίθηκαν δάνεια ύψους 3,4 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στο 2017 πρόκειται να υπογραφούν πολλές συμβάσεις.

Ο δρόμος για την Ανάπτυξη, είναι «σπαρμένος» με συνεργασίες

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου επισήμανε ότι «βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων είναι κατ’ αρχάς η τήρηση του προγράμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης της οικονομίας και στη συνέχεια η χρηματοδοτική στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων, και η άρση των επενδυτικών αντικινήτρων». 

260 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της αγοράς!

Με τη δημιουργία του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων (Equifund), υπάρχει ένας «κουμπαράς» με 260 εκατ. ευρώ (200 εκατ. από το ΕΣΠΑ και 60 εκατ. από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο), μέσω του οποίου θα μπορούν επενδυτές να χρηματοδοτούν ΜμΕ παίρνοντας μέρος των μετοχών τους. Σε αυτά θα προστεθούν επιπλέον κεφάλαια από διεθνή πιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες επενδυτές προσφέροντας μόχλευση άνω του 1 δις  ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, το υπουργείο προχωρά άμεσα στη σύσταση ενός Επενδυτικού Ταμείου Υποδομών, με διαχειριστή την ΕΤΕπ, φιλοδοξώντας μέσα από την μόχλευση δημόσιων και ιδιωτικών πόρων να διαμορφωθεί ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 400 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτήσει συγκεκριμένες κατηγορίες υποδομών, στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της εξοικονόμησης ενέργειας και της αστικής ανάπτυξης.

Τέλος, ο υπουργός, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να διευρύνει τη συμβολή της στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, προωθώντας πρόσθετες χρηματοδοτήσεις σε έργα υποδομών, ενέργειας, logistics, τουρισμού και ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Αλ. Χαρίτσης: Η συνεργασία με την ΕΤΕπ, απόδειξη των θετικών προοπτικών της Οικονομίας

Πόρους και πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία, φέρνει στην Ελλάδα, η στήριξη που προσέφερε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομίας, ανέφερε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Στην συνέχεια, ο υπουργός,  επισήμανε ότι «είναι η ενίσχυση της δυναμικής και καινοτόμου μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η δημιουργία υποδομών με έντονα αναπτυξιακό αποτύπωμα, η στήριξη της έρευνας και η σύνδεση της με την παραγωγή, αλλά και η δημιουργία σταθερών και ποιοτικών θέσεων εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, εντείναμε τον τελευταίο χρόνο τη συνεργασία μας με την ΕΤΕπ, τόσο στην κατεύθυνση της χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων, όσο και στον σχεδιασμό νέων αναπτυξιακών παρεμβάσεων και εργαλείων».

«Ατζέντα Ανάπτυξης» για τα νησιά που σήκωσαν το βάρος του Προσφυγικού

Ο υπουργός υπογράμμισε την συμβολή της Τράπεζας, στο σχεδιασμό του υπουργείου για μία ατζέντα Ανάπτυξης των περιφερειών που έχουν πληγεί από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.

Ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, μέσα από τα νέα επενδυτικά εργαλεία

Ιδιαίτερη αναφορά, δόθηκε στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανέπτυξε το υπουργείο σε συνεργασία και με την ΕΤΕπ, για την παροχή ρευστότητας και επενδυτικών κεφαλαίων στην οικονομία, έκανε ο Αλέξης Χαρίτσης. Στην συνέχεια, τόνισε ότι αυτό φαίνεται και στα μεγάλα έργα που υλοποιεί το υπουργείο με την άμεση ή έμμεση συμμετοχή της Τράπεζας.

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης έκλεισε τον χαιρετισμό του, αναφέροντας ότι«η ενισχυμένη παρουσία της ΕΤΕπ στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, είναι η καλύτερη απόδειξη για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και για τη σημαντική δουλειά που γίνεται, τόσο από το Υπουργείο Οικονομίας, όσο και από την κυβέρνηση συνολικά».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/271046-Pano-apo-30-dis-e-chrematodotese-tes-ETEp-sten-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...