Πέφτουν 2 δις ευρώ στην αγορά για ενίσχυση της ρευστότητας!

Με την αγορά να «διψάει» για ρευστότητα, τα νέα, χρηματοδοτικά εργαλεία που έρχονται μέσα στον μήνα, αναμένεται να δώσουν μία νέα ανάσα στις βιώσιμες επιχειρήσεις. Με βάση το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ετοιμάζονται οι αποφάσεις για να ετοιμασθούν οι νέες μορφές χρηματοδότησης. Πρόκειται για περίπου 2 δις ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν μέσα από τα Ταμεία του ΕΤΕΑΝ.

 Τα μισά λεφτά, θα δοθούν μέσα από το «Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ» που λαμβάνει περί τα 400 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και μαζί με τις τράπεζες, αναμένεται να δώσει περί το 1 δις ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Χρηματοδότηση θα δώσει και το υπό-ταμείο Μικροπιστώσεων, το οποίο θα υπάγεται στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ και έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

 Παράλληλα, υπάρχει και το Ταμείο Χαρτοφυλακίου με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, το οποίο μέσα από χορηγήσεις αναμένεται να γίνει μέτοχος τόσο σε νέες όσο και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.

 Φυσικά ένα μεγάλο κομμάτι της χρηματοδότησης προέρχεται από το ΕΤΕΑΝ που μπορεί να δώσει εγγυήσεις άνω του 1 δις ευρώ, ώστε να ξεκλειδωθεί η ρευστότητα των τραπεζών για τις επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς, που προς το παρόν δίνεται με το «σταγονόμετρο».

 Τέλος, σχεδόν έτοιμο είναι το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» Νο2 που προβλέπει επιδοτήσεις  και χαμηλότοκα δάνεια σε νοικοκυριά για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους. Θα διατεθούν 500 εκατ. ευρώ στα νοικοκυριά. Τα 248 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, τα 68 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΝ και 184 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...