Ποιος είδε το Γούλα και δεν τον φοβήθηκε; Χαρακτήρισε “Πολιτική αλητεία” τη διαφορετική αντιμετώπιση των τοπικών κοινοτήτων σε αντισταθμιστικά από Αιολικά-Κεραίες

-Έξαλλος ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” για τον τρόπο που οι δημοτικοί σύμβουλοι και δημοτική αρχή αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο το θέμα των αντισταθμιστικών από Αιολικά και Κεραίες στις τοπικές κοινότητες.

΄”Πολιτική αλητεία” ήταν η έκφραση που απηύθυνε τόσο προς τη δημοτική αρχή,όσο και στην υπόλοιπη αντιπολίιτευση και άλλους δημοτικούς συμβούλους ο Γ.Γούλας.

Ένας Γιώργος Γούλας έξαλλος για τον διαφορετικό τρόπο που αντιμετωπίζονται οι τοπικές κοινότητες στο ζήτημα των αντισταθμιστικών χρημάτων που πρέπει να λαμβάνουν από τα αιολικά πάρκα ή τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή τους.

Κατά την τοποθέτησή του διερωτήθηκε αν υπάρχει νόμος που επιβάλλει να αποδίδονται τα χρήματα στις κοινότητες που επιβαρύνονται λόγω της παρουσίας Αιολικών πάρκων ή κεραιών.Όχι ήταν η απάντηση,αναφέροντας ωστόσο το ηθικό ζήτημα της υπόθεσης που κάνει λόγο ώστε να αποδίδονται τα χρήματα αυτά στις κοινότητες που επιβαρύνονται.

Αιτία και αφορμή στάθηκε η απαίτηση των κατοίκων του Γαλατά,κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που απαιτούσαν τα αντισταθμιστικά χρήματα των τελευταίων 6 ετών από τις κεραίες που φιλοξενούνται στην περιοχή τους,να διατεθούν από την πλευρά του δήμου,για την κατασκευή παιδικής χαράς στην κοινότητα,κάτι που στερούνται τα τελευταία χρόνια λόγω του καθεστώτος που είχε επιβάλλει το υπουργείο εσωτερικών για όλες τις παιδικές χαρές που λειτουργούσαν χωρίς τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Το δημοτικό συμβούλιο,σύσσωμο,αποφάσισε να διατεθεί μέρος των χρημάτων που είναι εγγεγραμμένα σε πίστωση για δημιουργία νέου νεκροταφείου στην κατασκευή νέας ασφαλούς και πιστοποιημένης παιδικής χαράς (περί τις 24.000) η οποία θα εξυπηρετεί  πλέον των 120 παιδιών



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...