Πρεμιέρα για το «Vitrioli» του Μαυριτσάκη στο Εθνικό

Πρεμιέρα για το «Vitrioli» του Μαυριτσάκη στο Εθνικό
Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη τελικά το «Vitrioli» του Γιάννη Μαυριτσάκη, σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Πι στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού θεάτρου.
 Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά εξαιτίας ασθενείας του πρωταγωνιστή Δημήτρη Μοθωναίου- η οποία οδήγησε τελικά και στην αντικατάστασή του από τον ηθοποιό Χάρη Τζωρτζάκη – αναβλήθηκε.

Πρόκειται για το νέο τολμηρό έργο ενός από τους πλέον ενδιαφέροντες Έλληνες συγγραφείς της νέας γενιάς, του Γιάννη Μαυριτσάκη («Βόλφγκανγκ», «Το τυφλό σημείο, «Κωλοδουλειά»), ο οποίος επιχειρεί μια καταβύθιση στον τραυματικό και δύσκολο κόσμο της εφηβείας, που αρνείται να υποταχτεί σε κανόνες και δεν αποδέχεται άκριτα όσα της επιβάλλονται.

Τοποθετημένο σ’ ένα σύγχρονο πλαίσιο αποκάλυψης, το «Vitrioli» αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που ζει στις παρυφές της πραγματικότητας, συνδιαλέγεται με τις δυνάμεις του χάους, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην διαβρωτική δύναμη της ζωής και την άρνησή της.

Το έργο μας συστήνεται μέσα από την ματιά του καταξιωμένου Γάλλου θεατρικού σκηνοθέτη και συγγραφέα, Ολιβιέ Πι, καλλιτεχνικού διευθυντή μέχρι πέρυσι του Παρισινού Οντεόν και νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ της Αβινιόν.

Στην παράσταση εκτός από το νεαρό Χάρη Τζωρτζάκη παίζουν επίσης οι: Μαρία Κεχαγιόγλου, Νίκος Χατζόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Περικλής Μουστάκης, Κίτυ Παϊταζόγλου και ο Γιάννος Περλέγκας.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00, μέχρι τις 28 Απριλίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...