Προγράμματα εκτάκτου ανάγκης καταστρώνουν οι καθηγητές

Προγράμματα εκτάκτου ανάγκης καταστρώνουν οι καθηγητές
Σε αγώνα δρόμου για να καλύψουν από την ερχόμενη εβδομάδα το χαμένο έδαφος στο εξάμηνο έχουν αποδυθεί οι πανεπιστημιακοί στα δύο ιδρύματα που παραμένουν κλειστά.
Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μαθήματα αρχίζουν από Δευτέρα στη Φαρμακευτική και την Οδοντιατρική, ενώ προγράμματα αναπλήρωσης σχεδιάζονται στην Ιατρική, τη Φιλοσοφική, τη Νομική, τη Σχολή Θετικών Επιστημών και αναμένονται στις υπόλοιπες.

Στο Πολυτεχνείο, ύστερα από την προχθεσινή, κατά πλειοψηφία, απόφαση των καθηγητών να αρχίσουν από Δευτέρα τις παραδόσεις ανεξάρτητα από την απεργία των διοικητικών, ο πρύτανης κ. Σίμος Σιμόπουλος έκανε χτες τον εξής σχεδιασμό για να μη χαθεί το εξάμηνο:

– Την 11η Νοεμβρίου αρχίζουν τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου για 13 εβδομάδες.
– Από την ίδια ημέρα συνεχίζεται για δύο εβδομάδες το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων του Σεπτεμβρίου. Μελετάται να προσδιοριστούν ημέρες εξέτασης κατά τα Σαββατοκύριακα του χειμερινού εξαμήνου.
– Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου στα εξάμηνα υπέρ του 1ου, αρχίζουν στις 25 Νοεμβρίου για 13 εβδομάδες.

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Θα γίνει όμως έτσι ή θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις από καταλήψεις και απεργίες; Ηδη οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ αποφάσισαν κατάληψη μέχρι τις 12 Νοεμβρίου. Πιθανώς επιθυμούν να την κρατήσουν μέχρι τις 17 Νοέμβρη, ώστε να συνδυαστούν οι καταλήψεις με την επέτειο.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του πρύτανη στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει: «Ελπιζα ότι το τελευταίο έτος της υπηρεσιακής μου θητείας στο Ιδρυμα τα πράγματα θα ήταν ήρεμα και ομαλά. Διαψεύδομαι ήδη και δηλώνω ότι είναι μακράν των προηγούμενων ετών το δυσκολότερο. Προσδοκώ στη βοήθειά σας και την κατανόηση του συνόλου της Πολυτεχνιακής Κοινότητας να τα καταφέρουμε…».

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...