Προκύρηξη υποτροφιών Ιδρύματος Τσάρα.Όροι και προυποθέσεις.

Για το ακαδημαικό έτος  2012-13

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Ίδρυμα Υποτροφιών ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΤΣΑΡΑ» θα χορηγήση, σύμ­φωνα με το άρθρο 2 του Οργανισμού του, με τις διατάξεις του Κ.Δ.18/23-08-1941 (ΦΕΚ Α 286) και με τις διατάξεις του άρθρου 108 του Α.Ν. 2039/1939, με επιλογή, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, δύο (2) υποτροφίες για συνέχιση σπουδών σε  Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας, σε ισάριθμους άρρενες πρωτοετείς φοιτητές, αποφοίτους των Λυκείων της Ναυπάκτου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει:

1. Να κατάγονται από την Επαρχία Ναυπακτίας.

2. Να είναι πτωχοί.

3. Να έχουν εξαίρετο ήθος.

4. Να έχουν συγκεντρώσει μέσο όρο γενικής βαθμολογίας «άριστα».

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχουν απόφοιτοι συγκεντρώνο­ντες μέσο όρο γενικής βαθμολογίας «άριστα», οι υποτροφίες παρέχονται σε αποφοίτους συγκεντρώνοντες το μεγαλύτερο μέσο όρο του βαθμού από την Β’ προς την Γ’ τάξη Λυκείου («λίαν καλώς» και άνω) και του βαθμού του απολυτηρίου του Λυκείου («λίαν καλώς» και άνω).

Το ετήσιο ποσό της υποτροφίας ορίζεται σε 2.200,00 ευρώ για κάθε υπότροφο. Η καταβολή της υποτροφίας θα αρχίση από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους στο οποίο αναφέρεται η υποτροφία και θα διαρκέση ως το τέλος των κανονικών σπουδών, εφόσον θα έχουν καλή επίδοση στις σπουδές τους, δηλαδή θα περνούν ικανοποιητικό αριθμό μαθημάτων τους, σε κάθε εξεταστική περίοδο κάθε έτους, διαφορετικά η υποτροφία θα διακόπτεται.

Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους προς το Ιδρυμα Υποτροφιών Ανδρέα Γ. Τσάρα, που εδρεύει στα Γραφεία της Ιεράς Μητρο­πόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, οδός Γ. Αθανασιάδη – Νόβα 1, Ναύπακτος, τηλ 26340 22980 μέχρι και την 30η Νοεμβρίου του έτους 2012.

Οι αιτήσεις θα συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά:

1. Πιστοποιητικό Οικογενειακής καταστάσεως του Δήμου Ναυπάκτου, με το οποίο θα βεβαιούται ο «τόπος καταγωγής» του υποψηφίου ή ενός τουλάχιστον εκ των γονέων του.

2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητος του υποψηφίου από το οποίο προκύπτει η ηλικία του που δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 36 χρόνων.

3. Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ότι έχουν εγγραφεί και φοιτούν σε Τμήμα Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού τομέα της Χώρας.

4. Επικυρωμένο αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου (καί βεβαίωση πρόσβασης στα Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι.)

5. Απόσπασμα ποινικού μητρώου (γιά το οποίο θα γίνει αυτεπάγγελτη αναζήτηση από την αρμόδια Υπηρεσία).

6. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., για το δηλωμένο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα του προηγουμένου έτους το οποίο δεν θα υπερβαίνει τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ προκειμένου περί οικογενείας μέχρι τέσσερα μέλη και το οποίο θα προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, καθώς και καί αντίγραφο του εντύπου Ε9 που έχει κατατεθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

7. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 του υποψηφίου, ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά και ότι δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητάς του από υποτροφία η οποία του έχει απονεμηθεί προηγουμένως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Ο μητροπολιτης

 + Ο Ναυπακτου και Αγιου Βλασιου ΙΕΡΟΘΕΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...