Προσοχή στα αντηλιακά. Διαβάστε τις ετικέτες!

Προσοχή στα αντηλιακά. Διαβάστε τις ετικέτες!
Παρά το γεγονός ότι ο καθένας μας έχει επίγνωση των κινδύνων του καρκίνου του δέρματος και τον ρόλο των αντιηλιακών για την προστασία μας, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που προκαλούν έκπληξη ακόμη και στους πιο συνειδητοποιημένους καταναλωτές.

Ξέρατε ότι μερικά αντιηλιακά προστατεύουν μόνο από την B υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου (UVB) και όχι από την υπεριώδη Α (UVA), η οποία επίσης προκαλεί καρκίνο του δέρματος;

Ότι κανένα αντηλιακό δεν δεσμεύει πλήρως την υπεριώδη ακτινοβολία, και ότι χρειάζεται να παίρνουμε οπωσδήποτε κι άλλα μέτρα;

Ότι κανένα αντηλιακό δεν είναι αδιάβροχο;

Το doctorschannel.gr μας θυμίζει τι πρέπει να κάνουμε ώστε να απολαμβάνουμε τον ήλιο με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουμε από την έκθεση μας στον ήλιο.

Καταρχήν, πρέπει να προσέχουμε τι αναγράφεται στις ετικέτες των αντηλιακών που αγοράζουμε. Τα περισσότερα αντηλιακά προϊόντα προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες UVB, οι οποίες είναι η κύρια αιτία του ηλιακού εγκαύματος. Αλλά και οι δύο ακτίνες- UVB και UVA προκαλούν καρκίνο του δέρματος και πρόωρη γήρανση.

Στην Αμερική από φέτος, όλα τα αντηλιακά προϊόντα περνούν από έλεγχο προκειμένου να φέρουν την ένδειξη «ευρέος φάσματος»-δηλαδή προστασία και από τις δυο ακτίνες-στο μπροστινό μέρος του προϊόντος.

Επιπλέον, υποχρεώνουν τις εταιρείες στην περίπτωση που αναγράφεται στην ετικέτα ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι ανθεκτικό στο νερό, να ορίσουν τον χρόνο που διαρκεί αυτή η προστασία μέσα κι έξω από το νερό.

Ήλιος και εγκαύματα

Ας θυμηθούμε κάποιες χρήσιμες οδηγίες για την προστασία μας από τον ήλιο.

    Γυαλιά, καπέλο, και χρήση αντηλιακού τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο.
    Αν και οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μαλλιά είναι πιο ευάλωτοι, όλοι είμαστε επιρρεπείς στα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος.
    Κρατήστε τα βρέφη κάτω των έξι μηνών μακριά από τον ήλιο.
    Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο, ιδίως μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ., όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι ισχυρότερες.
    Μην ξεγελιέστε από την συννεφιά-οι ακτίνες UV διαπερνούν τα σύννεφα.
    Να βάζετε αντιηλιακό τουλάχιστον κάθε δύο ώρες, και πιο συχνά αν βουτάτε στο νερό διαρκώς ή αν ιδρώνετε πολύ.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...