Πρόοδος στην αξιολόγηση

, με το βλέμμα στην πολιτική διαπραγμάτευση

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ – ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΦΠΑ ΚΑΙ Ο ΦΜΥ, ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ – ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ  ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Το βοήθημα, θα δοθεί κανονικά στους συνταξιούχους, ότι και να λένε οι δανειστές! Αυτό τονίζουν κυβερνητικές πηγές, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την συνάντησή του με το «κουαρτέτο» ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση «θα ψηφιστεί αύριο με ονομαστική ψηφοφορία. Θα εξηγήσουμε σε όποιον μας ρωτήσει ότι είναι εντός του μνημονιακού πλαισίου και πιστεύουμε ότι όταν δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις θα καταλάβουν».

Μετά από τρεις ώρες διαβουλεύσεων με τους δανειστές ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ψήφιση του έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Διαπραγμάτευση, στην «σκιά» του παγώματος των μέτρων για το χρέος

Σχετικά με την διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, η πρώτη συνάντηση αφορούσε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και όπως επεσήμανε ο υπουργός, υπάρχει μεγάλη σύγκλιση ανάμεσα στις δύο πλευρές, όμως υπάρχουν ακόμα  τεχνικά ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν.

Αυτά είναι το κατά πόσο θα προβλέπεται «κούρεμα» για τον ΦΠΑ και τον Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).  Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τελικό πλαίσιο.

Το μέτρο που αναμένεται να δώσει «ανάσα» στις βιώσιμες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς, που λυγίζουν υπό το βάρος των χρεών, βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρήσεων και η συζήτηση αφορά το πώς θα μπουν στο μηχανισμό όσο περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται. Η κυβέρνηση προσπαθεί να γίνει αυτό, δίχως να έχει σημαντική απώλεια στα έσοδα το Δημόσιο από το «κούρεμα» των οφειλών.

Στη δεύτερη συνάντηση της ημέρας, κατεγράφει σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντική πρόοδος και στο θέμα της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας (Υπέρ –Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων), ενώ οι συζητήσεις περιλαμβάνουν και τα θέματα του τομέα της Ενέργειας, που ακόμα εκκρεμούν.

«Φεύγουν» για Βερολίνο Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου

Ο υπουργός, μεταβαίνει στο Βερολίνο μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου, όπου θα παραστούν  στο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαικής Αριστεράς (ΚΕΑ).

Στην συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος),  θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στους εκπροσώπους των γερμανικών και διεθνών ΜΜΕ.

Όπως έκαναν γνωστό κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αν και ο υπουργός θα βρεθεί στο Βερολίνο, δεν έχει καθοριστεί ακόμα κάποια συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επίσης, δεν αναμένεται να παραβρεθεί στο ραντεβού του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...