Πωλείται το σπίτι του Κωστή Παλαμά για 1.600.000 ευρώ

Πωλείται το σπίτι του Κωστή Παλαμά για 1.600.000 ευρώ
Πωλείται το σπίτι του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά, έναντι 1.600.000 ευρώ. Το σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην Πάτρα, είναι σήμερα ένα ετοιμόρροπο κτίριο.

Επί τουλάχιστον ένα χρόνο στο σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς αλλά και η Ιταλίδα μυθιστοριογράφος Ματθίλδη Σεράο, κρέμεται το πωλητήριο.

Το ιστορικό κτίριο έχει υποστεί λεηλασίες κατά καιρούς, εφόσον παραμενει εγκαταλελειμμένο στην Κορίνθου 241, στο κέντρο της πόλης, όπως διαβάσαμε στο aixmi.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Δήμος Πατρέων, «μεθοδεύει» επί σειρά ετών, την απόκτηση του κτιρίου, προκειμένου να συντηρηθεί και να διατηρηθεί ως μουσείο. Από την άλλη εμφανίζεται ένα έγγραφο, στις 10/1/2013, όπου φαίνεται ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών, να προτείνει στον Δήμο, την ανταλλαγή του με κάποιο άλλο, που ανήκει ήδη στη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να περιέλθει στην ιδιοκτησία του.

Μπορεί οι απόγονοι του Κωστή Παλαμά, ως νόμιμοι κάτοχοι του ακινήτου, να ζουν στην Ελβετία και να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στη συντήρησή του, πιθανόν να μη τους ενδιαφέρει κιόλας, αλλά για τους Πατρινούς και για όλους τους Έλληνες, αυτό αποτελεί μνημείο πολιτισμού.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...