Π.Κρούγκμαν: Η κρίση στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με λάθος τρόπο

Π.Κρούγκμαν: Η κρίση στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με λάθος τρόπο
Στην οικονομική κρίση και στην Ελλάδα αναφέρεται ο  Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, σε άρθρο του στην εφημερίδα «New York Times».
Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν οι οικονομικές αποτυχίες των τελευταίων ετών υποδεικνύουν ότι οι οικονομολόγοι δεν διέθεταν τις κατάλληλες απαντήσεις, η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι, που γνώριζαν, αλλά δεν εισακούστηκαν από τους πολιτικούς.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος εκτιμά ότι, η οικονομική κρίση οδήγησε σε μία απότομη πτώση των ιδιωτικών δαπανών, η οποία με τη σειρά της επέφερε μείωση των εσόδων και άνοδο της ανεργίας.

Όπως διαπιστώνει , αν και οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να τονώσουν τις οικονομίες τους, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, κυρίως κατά το 2010, όταν η κρίση στην Ελλάδα ερμηνεύτηκε, λανθασμένα, ως σημάδι πώς και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις θα έπρεπε να μειώσουν άμεσα τις δαπάνες και τα ελλείμματά τους.

«Από τη στιγμή εκείνη, η λιτότητα άρχισε ατυχώς να εφαρμόζεται ευρέως ως το κύριο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης», σημειώνει ο Κρούγκμαν.

OIKONOMIA
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...