Σοκαριστική πτώση Νορβηγού σκιέρ – Έχασε τον έλεγχο στον αέρα (BINTEO)

Σοκαριστική πτώση Νορβηγού σκιέρ – Έχασε τον έλεγχο στον αέρα (BINTEO)
Σοκαριστική πτώση Νορβηγού σκιέρ – Έχασε τον έλεγχο στον αέρα (BINTEO)


27/03/2021 – 21:14

Ο ολυμπιονίκης του άλματος σκι, Ντάνιελ Αντρέ Τάντε είχε μια σοκαριστική πτώση σε προσπάθεια του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Πλάνιτσα της Σλοβενίας.

O Ντάνιελ Αντρέ Τάντε, μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Νορβηγίας, έχασε τον έλεγχο στον αέρα –κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του- και έπεσε πολύ άσχημα στο χιονισμένο κι ενώ κινείτο με ταχύτητα 102 χλμ/ώρα! Το τραγικό περιστατικό έγινε την Πέμπτη (27.03.2021) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Πλάνιτσα της Σλοβενίας.

Ακολούθησαν πολλά λεπτά αγωνίας, καθώς ο 27χρονος Νορβηγός σύρθηκε για αρκετά μέτρα μέχρι το τέλος της πίστας, ενώ έμεινε αναίσθητος για περίπου 30 λεπτά.

Ο Ντάνιελ Άντρε Τάντε μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Λουμπλιάνας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα κλείδας, ενώ μπήκε και σε κατάσταση τεχνητού κώματος, προκειμένου να «ανακουφιστεί» ο εγκέφαλος. Εντός της ημέρας αναμένεται να τον ξυπνήσουν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γιατρός της νορβηγικής ομάδας η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και ο οργανισμός του ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία που του χορηγείται, ενώ ενθαρρυντικές είναι και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, που δεν δείχνουν να έχει υποστεί σημαντική ζημιά.

«Η πτώση ήταν σοκαριστική και είμαστε ανακουφισμένοι από την πρώτη διάγνωση που δείχνει ότι δεν απειλείται η ζωή του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ντάνιελ Αντρέ Τάντε χάρισε το χρυσό μετάλλιο στη Νορβηγία στο άλμα σκι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...