Σταμάτης Κόκοτας: «Έχουμε κουραστεί για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε»

Σταμάτης Κόκοτας: «Έχουμε κουραστεί για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε»
Τι δηλώνει για τον Ωνάση, την Μαρία Κάλλας και την πορεία του;
Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Σταμάτης Κόκοτας μιλάει για όλα. Στον Τάσο Τρύφωνος και την κάμερα της εκπομπής ΤεΤ-Α-Τετ, μίλησε για την τότε νυχτερινή ζωή της Ελλάδας. Όπως τονίζει ο ίδιος βρίσκει πολλές διαφορές από τότε μέχρι σήμερα μιας και η οικονομική κρίση έχει αλλάξει πολύ τα πράγματα της νύχτας. Λέει:

«Έχουμε κουραστεί για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Και όχι μόνο αυτό. Έχουμε δουλέψει και πολύ, και όταν λέω δουλέψει εννοώ στην πραγματικότητα. Διότι τα μαγαζί τότε άρχιζαν στις 20 το βράδυ και τέλειωναν στις 10 το πρωί. Τώρα έχουμε γίνει πιο μοντέρνοι ίσως, και δεν υπάρχει και η δυνατότητα ένα μαγαζί να εργάζεται όλες τις μέρες. Άλλαξαν τα πράγματα και το θέμα της οικονομίας είναι σοβαρό για την νύχτα. Πριν από δεκαπέντε χρόνια η νύχτα ήταν νύχτα. Έλεγες θα διασκεδάσω όπως θέλω και όπου θέλω. Τώρα είναι δύσκολα.»

Δηλώνει επίσης ότι ο σωστός καλλιτέχνης δεν είναι αυτός που μόνο ερμηνεύει καλά τα τραγούδια του αλλά:«Ο καλλιτέχνης αν δεν είναι σωστός δεν μπορεί να σταθεί. Όσα θεμέλια και να του βάλουν δίπλα, κάποιος αέρας κρύος θα περάσει και θα το ρίξει. Σωστός καλλιτέχνης σημαίνει εσείς τώρα με καλέσατε, με το πρώτο τηλεφώνημα είπα ευχαρίστως να έρθω. Δεν νομίζω ούτε να σας είπα ψέματα, ούτε να σας κοροϊδεψα. Με την πρώτη ήμουνα στην ώρα μου όπως πρέπει. Αυτός είναι ο σωστός καλλιτέχνης. Δεν μετράνε μόνο τα τραγούδια του και ο τρόπος που τραγουδάει τα κομμάτια. Σημασία έχει πώς αντιμετωπίζεις τον συνάνθρωπο σου.»

Ο Σταμάτης Κόκοτας μιλάει για την Μαρία Κάλλας:
«Η Μαρία Κάλλας με αγαπούσε πολύ. Μου έλεγε ‘τι γλυκά που τραγουδάς; Τραγουδάς πολύ ωραία.’» Τέλος, μίλησε όμως και για την φιλία που είχε με τον Ωνάση. Είπε:
«Ο Ωνάσης ήταν ένα παλικάρι. Ποτέ δεν υπολόγισε τα λεφτά του. Ήταν η προσωποποίηση της λεβεντιάς για μένα. Δεν σου έδινε ποτέ δικαίωμα να τον δεις διαφορετικά επειδή είχε χρήματα. Ποτέ του δεν είδε ότι ήταν πολύ πλούσιος. Ήταν πολύ απλός άνθρωπος.»

www.tralala.gr

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...