Στα περίχωρα της Μοσούλης ο ιρακινός στρατός – Φόβοι για σφαγές αμάχων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο ανακατάληψης της ιρακινής πόλης Μοσούλης από τα κυβερνητικά στρατεύματα και τους συμμάχους τους.

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, ο ιρακινός στρατός βρίσκεται πλέον στα περίχωρα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, την οποία εξακολουθούν να έχουν υπό την κατοχή τους οι τζιχαντιστές.

Τα τεθωρακισμένα του ιρακινού στρατού βρίσκονται στο Κικτζάλι, λίγες μόλις ώρες πριν την είσοδο στην ανατολική περιοχή της πόλης. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, ο οποίος ακολουθεί την επιχείρηση, ο στρατός δέχεται ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην επιτρέψουν την είσοδο των Ιρακινών στρατιωτών στη Μοσούλη.

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χαϊντέρ αλ Αμπάντι, υπολογίζεται πως εντός της πόλης βρίσκονται τρεις με πέντε χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Στην επιχείρηση του στρατού, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες, μετέχουν πάνω από 50.000 στρατιώτες.

Οι στρατιώτες δέχονται σθεναρή αντίσταση από πολλές πλευρές και με διάφορα όπλα, ακόμη και βομβιστές αυτοκτονίας. Έχουν καταγραφεί επίσης, πολίτες με λευκές σημαίες στα χέρια, οι οποίοι αρχικώς συλλαμβάνονται και όταν πιστοποιηθεί η ταυτότητά τους, αφήνονται ελεύθεροι, καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος να είναι τζιχαντιστές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...