Επίσκεψη και ενημέρωση Τριαντόπουλου για τα μέτρα

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, επισκέφθηκε σήμερα τη Φωκίδα και παρευρέθηκε σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Λιδωρίκι, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιος Δελμούζος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Δωρίδας, καθώς και φορείς της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Nafpaktianews ο βουλευτής του νομού και γραμ.της Κ.Ο. της Ν.Δ. Γιάννης Μπούγας δήλωσε ότι ο κ.Τριαντόπουλος θα επισκεφθεί και πάλι τη Φωκίδα τον επόμενο μήνα προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη και πορεία των έργων και το τι επιπλέον θα πρέπει να γίνει ώστε να επιτευχθεί γρηγορότερα η επιστροφή στην κανονικότητα

Ο κ.Τριαντόπουλος δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά και από κοντά την υλοποίηση των μέτρων τα οποία στηρίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση με επιπλέον χρηματοδότηση όπου και όταν αυτό απαιτείται. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Δωρίδας έχει λάβει ενίσχυση ύψους 480.000 ευρώ κι εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει νέα δόση χρηματοδότησης, η οποία θα ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα στη Φωκίδα, ενώ προγραμματίζεται η τέταρτη δόση εντός του Απριλίου 2022.

Παράλληλα ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα μέτρα στήριξης των ιδιωτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές,ενώ συζητήθηκε μαζί με τον κ. Μπούγα,μια σειρά μέτρων ευρύτερης αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής που προωθούνται αυτή την εποχή,μέτρα που και την επόμενη περίοδο,αναμένεται να ενισχυθούν σε μια φάση ευρύτερης ανασυγκρότησης από μια φυσική καταστροφή

Αύριο, 23.02.2022, θα γίνει σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να καθοριστούν τα αντιδιαβρωτικά έργα στις πληγείσες περιοχές, αλλά και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο Υφυπουργός εξήγγειλε επίσης την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου. Από όλους τους συμμετέχοντες ζητήθηκε η θεσμοθέτηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Φωκίδα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την αυτοψία στις καμένες εκτάσεις, όπου διαπιστώθηκε το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής και η αναγκαιότητα των έργων αποκατάστασης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...