Στην Πάτρα για εφτά ημέρες η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Μεγάλες ιερές στιγμές ετοιμάζονται να ζήσουν οι Πατρινοί από την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 και για μία εβδομάδα καθώς όπως ήδη έχει ανακοινωθεί θα μεταφερθεί στην Πάτρα στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων, στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου η θαυματουργή εικόνα, το ιερό κειμήλιο της Παναγίας Σουμελά προς ευλογία και αγιασμό του λαού.

Ήδη είναι έτοιμη η σχετική αφίσα ενώ στο σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών έχει αναρτηθεί και το πρόγραμμα της παραμονής της ιεράς αυτής εικόνας και συμβόλου στην Πάτρα. Η υποδοχή θα γίνει με εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα τη Δευτέρα 18/11 στις 5 το απόγευμα στην είσοδο του ναού του Αγίου Ανδρέου και θα ακολουθήσει Δοξολογία και στις 21.00 ιερά αγρυπνία.

Η εικόνα είχε μεταφερθεί το προηγούμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου και την περασμένη Κυριακή 3/11 αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη για τα υψώματα του Βερμίου, όπου και φυλάσσεται στην Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

H θαυματουργή εικόνα της Παναγίας σύμφωνα με την παράδοση της Ορθοδόξου εκκλησίας είναι έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά. Το όνομα Σουμελά ετυμολογείται από το όρος μελά και του ποντιακού ιδιώματος σού, που σημαίνει «εις το» ή «εις του» και έγινε Σουμελά «εις του Μελά».

Την εικόνα της Σουμελά, έφερε στην Αθήνα, μετά το θάνατο του Λουκά, ο μαθητής του Ανανίας και την τοποθέτησαν σε περικαλλή ναό της Θεοτόκου. Για αυτό το λόγο, αρχικά είχε ονομαστεί ως η Παναγία η Αθηνιώτισσα.

dete,gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...