Στον εισαγγελέα γιατί λάμβαναν επιδόματα στο όνομα νεκρών

Στον εισαγγελέα γιατί λάμβαναν επιδόματα στο όνομα νεκρών
Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών παραπέμπονται 78 περιπτώσεις δικαιούχων του Μέτρου 144 (καπνοπαραγωγοί), οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, ενώ είχαν αποβιώσει, εμφανίζονταν να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης.
Συγκεκριμένα από διασταυρωτικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προέκυψε ότι από τις αιτήσεις που έγιναν δεκτές, εβδομήντα ενταγμένοι είχαν αποβιώσει πριν από τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους στην Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, η οποία υποβαλλόταν μαζί με την έντυπη αίτηση ενίσχυσης κάθε ενδιαφερόμενου.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι άλλοι οκτώ δικαιούχοι, οι οποίοι εντάχθηκαν στο Μέτρο, έλαβαν νόμιμα την α’ δόση και στη συνέχεια απεβίωσαν, όμως φέρονται να έχουν υποβάλει (με βεβαίωση γνησίου υπογραφής) αίτημα καταβολής της β’ δόσης μετά το θάνατό τους.

Παράλληλα με την αποστολή των υποθέσεων στην Εισαγγελία, η αρμόδια Υπηρεσία προωθεί τις διαδικασίες για την επιστροφή των ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντα από τους κληρονόμους των αποβιωσάντων.

Οι έλεγχοι διασταύρωσης των στοιχείων των δικαιούχων των μέτρων του ΠΑΑ 2007-2013 συνεχίζονται με όλες τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...