Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού

Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού
Υποπτο κρούσμα του νέου, επικίνδυνου, κορονοϊού εντοπίστηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Τα βαριά συμπτώματα που εμφάνισε μία γυναίκα προβλημάτισαν τους θεράποντες ιατρούς της, καθώς εντόπισαν κοινά σημεία με τα συμπτώματα Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS).

Οι γιατροί υπέβαλαν την ασθενή σε ειδικές εξετάσεις (εργαστηριακό έλεγχο), τα αποτελέσματα ωστόσο δεν αναμένονται νωρίτερα από το βράδυ της Τετάρτης. Ειδικότερα, οι θεράποντες ιατροί της γυναίκας υποψιάστηκαν πιθανή μόλυνσή της από τον κορονοϊό, όταν ανέφερε ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε πρόσφατα επισκεφτεί το Ντουμπάι, που πλέον αποτελεί «κόκκινο» σημείο στον παγκόσμιο χάρτη.

Ομως, ο συγγενής, ο οποίος πιθανολογείται ότι μετέφερε τον ιό, δεν έχει νοσήσει. Το γεγονός αυτό μειώνει δραστικά τον κίνδυνο μετάδοσης, με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν ότι παγκοσμίως δεν έχει αναφερθεί ανάλογο περιστατικό. Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 53 σοβαρά κρούσματα (MERS), εκ των οποίων τα μισά ήταν θανατηφόρα.

Και ενώ τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στην Σαουδική Αραβία, ο ιός έχει περάσει και τα ευρωπαϊκά σύνορα: έχουν εντοπιστεί τέσσερα περιστατικά στη Βρετανία, δύο στη Γερμανία και άλλα δύο στη Γαλλία. Μάλιστα, στην λίστα μπήκε πρόσφατα και η Ιταλία, με αποτέλεσμα το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) της χώρας μας, να ζητά από τους επαγγελματίες υγείας να βρίσκονται σε εγρήγορση για την πιθανότητα ανίχνευσης της λοίμωξης με το νέο ιό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ιός καταστρέφει τους πνεύμονες, προκαλώντας οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια – όπως έκανε και ο ιός του SARS. O νέος ιός όμως χτυπά και τους νεφρούς, προκαλώντας ανεπάρκεια.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...