Συναυλία στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών

Συναυλία στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών
Ο Σύλλογος ‘‘Οι Φίλοι της Μουσικής’’, σε συνεργασία με την Ι’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, διοργανώνει μία εξαιρετικού ενδιαφέροντος συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και συγκεκριμένα στη Ρωμαϊκή Αγορά, το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 9 το βράδυ.
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Art Campus-Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου – που το 2013 εορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του – έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας καθώς το μεγάλο έργο και η προσφορά του περιλαμβάνει την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη σύμπραξη του ελληνικού δημοσίου, τη δημιουργία της Καμεράτα Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, την ίδρυση της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και την απονομή πλήθους υποτροφιών σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες για την τελειοποίηση των σπουδών τους στο εξωτερικό.

Από το 1993 έχουν απονεμηθεί 82 υποτροφίες «Αλεξάνδρα Τριάντη» και 46 υποτροφίες «Κυβέλη-Χορν» και έχουν διοργανωθεί σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα μεταξύ των οποίων η δημιουργία της Ορχήστρας Νέων Camerata Junior και το Art Campus στους Δελφούς

Στη συναυλία της Ρωμαϊκής Αγοράς των Δελφών, θα συμμετάσχουν εξαιρετικοί νέοι ταλαντούχοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα με τους οποίους θα συμπράξουν παγκοσμίως  
καταξιωμένοι  καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, λυρικοί τραγουδιστές με την συνοδεία του πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, μουσικά σύνολα και η Camerata Junior με τον βιολονίστα Δημήτρη Σέμση που θα τη διευθύνει, θα πλημμυρίσουν με τη μουσική τους το Αρχαίο Δελφικό τοπίο.

Κορυφαία μουσική στιγμή της συναυλίας θα είναι η εμφάνιση του διάσημου Ελληνα πιανίστα Χάρη Δημαρά, ο οποίος διαπρέπει με τα ρεσιτάλ του στο εξωτερικό και είναι καθηγητής στο Ithaca College της Νέα Υόρκης.

Η έκτακτη συμμετοχή της σπουδαίας σοπράνο Marlis Petersen, περιζήτητη από τις μεγαλύτερες Όπερες σε όλο τον κόσμο και λάτρης της Ελλάδας και του πολιτισμού της, θα απογειώσει το πρόγραμμα της πολυαναμενόμενης συναυλίας.

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η Ι’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με μεγάλη χαρά θα υποδεχθούν στη Ρωμαϊκή Αγορά των Δελφών όλους τους νέους ταλαντούχους μουσικούς που είναι η ελπίδα για τη συνέχιση και το μέλλον του πολιτισμού στη χώρα μας και είναι ιδιαίτερα ευτυχείς για την συμμετοχή και την εμφάνιση των σπουδαίων μουσικών προσωπικοτήτων που θα συμπράξουν μαζί τους.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό. Η προσέλευση θα γίνει με προκράτηση θέσεων και με επίδειξη δελτίων εισόδου για την είσοδο στο χώρο της συναυλίας. Εξασφαλίστε έγκαιρα τη θέση σας για να μην χάσετε ένα σπουδαίο μουσικό πολιτιστικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς αυτό το καλοκαίρι.

Για κρατήσεις θέσεων: τηλ. 22650-82313, 82346

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...