Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια
Ούτε την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εγγραφές.

Συνεχίζουν και την επόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις οι υπάλληλοι των πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται η εγγραφή νέων φοιτητών. 

Η πρόταση του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας, δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό.  

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) διέψευσε κατηγορηματικά τα περί απόφασής της για έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.   «Τέτοιες απεργοσπαστικές ενέργειες εντάσσονται στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διάσπασης των απεργών συναδέλφων για έξι εβδομάδες κόντρα στην αυθαιρεσία της κυβερνητικής εξουσίας.

Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ συνεχίζουμε την απεργία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα στη ζωή», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία.  

Την Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία απογραφής με την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης, αλλά ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων δήλωσε ότι η υποβολή δεν είναι δυνατή, αφού οι διευθύνσεις προσωπικού είναι κλειστές και δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσιακές μεταβολές. 

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...