Συνεχίζουν τις συναντήσεις τα μέλη του ΕΠΑΜ στη Ναύπακτο…

logo_epam

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες, τα τελευταία 3 χρόνια όλοι βιώνουμε τις συνέπειες μιας κρίσης που δεν προκαλέσαμε εμείς οι πολίτες, στο βαθμό τουλάχιστον που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε.
Το βασικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι υπόκειται στην κυβερνητική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ. Έχουμε υποστεί το δόγμα του Σοκ στην έσχατη μορφή του
Η Ναόμι Κλαϊν, δημοσιογράφος και συγγραφέας, σε μια πρόσφατη συνέντευξη της, αναφορικά με τη γνωστή δήλωση του Θ. Πάγκαλου “όλοι μαζί τα φάγαμε” και στο ερώτημα “πως ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε η κρίση επηρεάζει τον τρόπο επίλυσής της” απαντά ότι: “αν αποδέχεστε την παραδοχή ότι όλοι συνέβαλαν εξίσου στη δημιουργία αυτής της κρίσης τότε έχετε δημιουργήσει το πλαίσιο εντός του οποίου είναι αποδεκτή η συλλογική τιμωρία. Αυτό είναι το νόημα αυτής της πλασματικής ισοδυναμίας”.
Όπως υπογραμμίζει υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί μια πλασματική ισοδυναμία μεταξύ ενός ατόμου που χρωστά χρήματα σε κάρτες – δάνεια και των τραπεζών που κυνηγάνε μεγάλες και επικίνδυνες αποδόσεις για τις επενδύσεις τους. “Είναι μια εξοργιστική σύγκριση”.

Η στοιχειώδης αξιοπρέπεια μας επιβάλλει να μην αδρανήσουμε από τον φόβο. Αυτός είναι ο σκοπός τους. Χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις στην πολιτική ή στην οικονομική επιστήμη αντιλαμβανόμαστε, πως ο στόχος των κρατούντων είναι η εξαθλίωση μας για να πάρουν τα «ασημικά» της πατρίδας μας. Εξάλλου υπάρχει και η ιστορική εμπειρία από τις άλλες χώρες που είχαν ή έχουν ακόμα την εξάρτηση από το ΔΝΤ. Ίδιες πολιτικές, ίδια αποτελέσματα.

Το πολιτικό προσωπικό που κυβερνά τη χώρα, είτε από δοσιλογισμό είτε από αλισβερίσι με οικονομικούς δολοφόνους, έχει μεταλλαχθεί σε υπαλληλίσκους των μεγαλοτραπεζιτών.
Και ενώ οι αυτοκτονίες αυξάνονται δραματικά, η ανεργία έχει φτάσει σε απίστευτα ποσοστά και η ανέχεια δεν έχει σταματημό, τα υπόλοιπα κόμματα με τη στάση τους αποδεικνύουν πως δεν είναι με το μέρος του λαού. Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου παρακάμπτουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφίζονται νομοσχέδια που πλήττουν κατά κόρον τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Μόνο μια συντεταγμένη παραίτηση της ευρύτερης αντιπολίτευσης από αυτή τη βουλή, θα δικαίωνε τις προσδοκίες του λαού.
Μεγάλο τμήμα της δικαιοσύνης έχει εξαρτήσεις από την εξουσία, όπως και οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων.
Ήδη με την τελευταία επίταξη από τις τρεις που έχουν γίνει το 2013, επιβεβαιώνει την διαπλοκή των αρχισυνδικαλιστών που σκοπό έχουν να κάμψουν το φρόνημα μας έτσι ώστε σταδιακά και αθόρυβα κάθε κλάδος να τίθεται εκτός απεργιακών αγώνων. Την τρέμουν την γενική πολιτική απεργία διαρκείας και για αυτό καταργούν με φασίζουσες νοοτροπίες δικαιώματα ετών ώστε να αποδυναμώσουν το εργατικό κίνημα.
Ο απεργιακός αγώνας διαρκείας όλων των εργαζομένων σε συνδυασμό με τη συλλογική λαϊκή παύση πληρωμών δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο.
Η αρχή της λύσης θεωρούμε πως βρίσκεται στη δική μας συνειδητοποίηση να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να γίνουμε ενεργοί πολίτες χωρίς κομματικά στεγανά με βασικές ιδέες, την συμμετοχική δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισονομία.
Εδώ έρχεται το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο που γίνεται το άρμα που θα μας πάει σε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης με ένα Σύνταγμα που θα γραφτεί από το λαό για το λαό
Αυτό προϋποθέτει την ένωση της πλειοψηφίας του λαού, για να μην ξαναδεί η χώρα τέτοιο πολιτικό προσωπικό και να θέσουμε τη δημοκρατία σε καθαρά λαϊκές βάσεις, να θεσπίσουμε τον άμεσο ελέγχο και την ανακλητότητα των πολιτικών – χορτάσαμε από επαγγελματίες βουλευτές.
Φίλοι και Φίλες εμείς στη Ναύπακτο έχουμε λίγες βδομάδες που έχουμε συγκροτήσει πυρήνα.
Είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες, διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά έχουμε ένα κοινό που μας κρατά ενωμένους σαν μια γροθιά. Το όραμα μας για μια διαφορετική κοινωνία από αυτή που έχουμε μεγαλώσει. Τα προτάγματα του ΕΠΑΜ τα έχουμε ως οδηγό, έχουμε αφήσει τη μοιρολατρία μακριά από εμάς και φοβόμαστε λιγότερο από όσο θέλουν οι κρατούντες
Έχουμε τη θέληση να αγωνιστούμε για να μαζικοποιήσουμε τη δράση μας και να κάνουμε το Παλλαϊκό Μέτωπο ένα κύμα ενεργών πολιτών που θα ανατρέψει την παρούσα κατάσταση

Κλείνοντας θα αναφερθούμε στα λόγια πάλι της δημοσιογράφου Ναόμι Κλαϊν στο τέλος του ντοκιμαντέρ της «Δόγμα του Σοκ».
«…Κάθε ενεργός πολίτης επιβάλλεται να γνωρίζει της τακτικές του Δόγματος του Σοκ.
Μόνο μέσα από τη γνώση θα διώξουμε το φόβο…και καταλήγει:

“Το δόγμα του Σοκ ως στρατηγική στηρίζεται στην άγνοια μας για να πετύχει….
Η ιστορία μας διδάσκει πως αν θέλουμε απαντήσεις που θα οδηγήσουν σε έναν κόσμο πιο υγιή, πιο δίκαιο, πιο ειρηνικό πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να τους αναγκάσουμε…”

ΕΠΑΜ Ναυπάκτου

Κάνουμε τακτικές συναντήσεις, συζητάμε, προβληματιζόμαστε, παίρνουμε αποφάσεις για τη ζωή μας.

Αν σε αφορά επικοινώνησε μαζί μας στο
mail: [email protected]
Ιστολόγιο: epam-naupaktou.blogspot.gr
Facebook: epamnaupaktou



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...