Σφήκες – γίγαντες σκότωσαν 42 και τραυμάτισαν 1.675 πολίτες

Σφήκες - γίγαντες σκότωσαν 42 και τραυμάτισαν 1.675 πολίτες
Σμήνη από γιγάντιαιες, επιθετικές σφήκες, που βρίσκονται στην εποχή του ζευγαρώματος, προκάλεσαν θανατηφόρα επίθεση σε μια κεντρική κινεζική επαρχία, σκοτώνοντας 42 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 1.675, από τον Ιούλιο, σύμφωνα με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Τριάντα επτά ασθενείς μάλιστα, παραμένουν σε κρίσιμη ή σοβαρή κατάσταση.

Από το τέλος του καλοκαιριού και εν συνεχεία το φθινόπωρο, τεράστιοι κηφήνες εισέβαλαν σε σχολεία γεμάτα παιδιά αλλά και σε ανυποψίαστους αγρότες.

Μία από αυτές, η Μου Κονγκούι, μια γυναίκα που δέχθηκε επίθεση στην πόλη Ανκάνγκ, την ώρα που καλλιεργούσε τα φυτά της, δήλωσε:

«Οι σφήκες ήταν τρομακτικές. Μου επιτέθηκαν στο κεφάλι και κάλυψαν τα πόδια μου. Ξαφνικά δεν μπορούσα να κουνηθώ. Ακόμη και σήμερα τα πόδια μου είναι γεμάτα από τσιμπήματα μελισσών».

Δύο μήνες μετά και αφού ακολούθησαν 13 θεραπείες αιμοκάθαρσης και 200 ράμματα, η Μου παραμένει στο νοσοκομείο και δεν μπορεί ακόμη να κουνήσει τα πόδια της.

Οι κυβερνητικές αρχές δηλώνουν πως αυτές οι επιθέσεις προέρχονται από ένα ιδιαίτερα δηλητηριώδες είδος, το μεγαλύτερο είδος σφήκας στον κόσμο, γνωστό ως vespa mandarinia.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...