Την Παρασκευή η μεγάλη διϋπουργική σύσκεψη για τις επενδύσεις!

Την Παρασκευή η μεγάλη διϋπουργική σύσκεψη για τις επενδύσεις!

Μετά την ολοκλήρωση της εξόδου στις αγορές και αφού έχει τελειώσει με τον «πονοκέφαλο» της δεύτερης αξιολόγησης, η κυβέρνηση βάζει στο μικροσκόπιο τις επενδύσεις! Μεγάλη διϋπουργική σύσκεψη στρατηγικών επενδύσεων προγραμματίζεται για την Παρασκευή και το «καστ» δείχνει την ισχυρή βούληση  της κυβέρνησης να προχωρήσει με σημαντικές παρεμβάσεις. Στο τραπέζι του συμβουλίου, αναμένεται να καθίσουν ο υπουργός επικράτειας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, και ο υφυπουργός Οικονομίας και ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται να την συγκαλεί ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και όπως αναφέρει η avgionline, αφορά εγκρίσεις συγκεκριμένων μεγάλων επενδυτικών σχεδίων!

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση εκπονήθηκαν σημαντικά επενδυτικά σχέδια, τα οποία έμειναν «στο περίμενε» μέχρι να κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup. Συγκεκριμένα, από τις 15 Ιουνίου και μετά, τα συρτάρια άνοιξαν και κάποια από τα εν λόγω σχέδια πήραν τον δρόμο των αποφάσεων.

Ανάμεσα σε δύο οπτικές φαίνεται να μοιράζονται τα στελέχη της κυβέρνησης.  Η πρώτη, θεωρεί την ανάπτυξη πρωταρχικής σημασίας και τοποθετεί σε δεύτερο πλάνο τη ρύθμιση του χρέους. Μία άποψη που εδράζεται στη λογική του ότι μόνο έτσι η χώρα και η κοινωνία θα δουν άμεσα αποτελέσματα  ενώ οι θεσμοί θα προσέλθουν στη συζήτηση για το χρέος από άλλη βάση.

Η άλλη οπτική βάζει σε πρώτο πλάνο το χρέος και θεωρεί ότι χωρίς αυτές τις αποφάσεις δεν θα υπάρξει προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων .Σε κάθε περίπτωση οι απόψεις αυτές για το πώς θα γίνουν τα επόμενα βήματα, δεν αποκλείουν αναγκαστικά η μία την άλλη και στη συνάντηση της Παρασκευής, θα βρεθούν εκπρόσωποι και των δύο απόψεων και αναμένεται να υπάρξει σημαντική πρόοδος.

Με το  ΔΝΤ, να καραδοκεί και να πιέζει με παράλογες απαιτήσεις, ώστε να πιέσει τους Ευρωπαίους δανειστές σε μείωση χρέους,  κανείς δεν αποκλείει να ζητήσει νέα σκληρά μέτρα. Τέτοια θα μπορούσε να είναι αυτά που «ακούμπησαν» οι δηλώσει Βελκουλέσκου τις προηγούμενες εβδομάδες, δηλαδή, νέα μείωση αφορολόγητου, ίσως και συντάξεων!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/295343-Ten-Paraskeye-e-megale-diypoyrgike-syskepse-gia-tis-ependyseis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...