Την προσοχή όσων έχουν σκύλο , συνιστά ο Κτηνίατρος Νικόλαος Πλούμης-Κίνδυνος από κάμπιες

Με την παρακάτω ανακοίνωση του στο facebook ο κτηνίατρος Νίκος Πλούμης συνιστά την προσοχή σε όσους έχουν για κατοικίδιο σκύλο καθώς πρέπει να αποφεύγουν σημεία όπου υπάρχουν κάμπιες οι οποίες είναι επικίνδυνες για τα ζώα τους.

Αναλυτικά

Να έχετε το νου σας αυτόν τον καιρό έχει γεμίσει ο τόπος κάμπιες πολύ επικίνδυνες για τους σκύλους , κυρίως αυτους που μένουν σε αυλές με κήπους πεύκα κλπ κλπ .
Η εμφάνιση των συμπτωμάτων είναι ξαφνική και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα είναι πρήξιμο των χειλιών, του ρύγχους και του προσώπου καθώς και άφθονη έκκριση σάλιου. Μπορεί να ακολουθήσει κνησμός γύρω από το κεφάλι, ανησυχία και επίμονο τρίψιμο της μουσούδας και του προσώπου του ζώου στο έδαφος.
Αν το δηλητήριο έρθει σε επαφή με τη γλώσσα, δημιουργείται σοβαρή φλεγμονή. Οι πληγείσες περιοχές παθαίνουν «γάγγραινα», δηλαδή νεκρώνουν, ξηραίνονται και πέφτουν και όσο περνάει η ώρα, η μόλυνση εξαπλώνεται.
Κάποια ζώα αρχίζουν να παρουσιάσουν οξεία συμπτώματα εμετού και κατάποσης σάλιων ή σοβαρή φλεγμονή των οφθαλμών και της γύρω περιοχής. Μπορεί να προκληθεί και θάνατος .
Πολλές φορές τα συμπτώματα είναι ίδια με αυτά της δηλητηρίασης και είναι πολύ χαρακτηριστική η εικόνα του έντονου σάλιου .
ΠΡΟΣΟΧΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...