Τι κάνετε, όταν το παιδί τρώει τα νύχια του

Τι κάνετε, όταν το παιδί τρώει τα νύχια του
Η ονυχοφαγία είναι μια λεγόμενη κακή συνήθεια, που στους ενήλικες υποδηλώνει άγχος.
Όταν, όμως, ένα παιδί τρώει τα νύχια του δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι αγχωμένο. Τα παιδιά μπορεί να τρώνε τα νύχια τους για παρά πολλούς λόγους, όπως για παράδειγμα επειδή βαριούνται, επειδή τους βοηθάει να χαλαρώνουν ή επειδή είναι στεναχωρημένα εξαιτίας κάποιας τιμωρίας.

Τα περισσότερα παιδιά μεγαλώνοντας εγκαταλείπουν από μόνα τους αυτή τη συνήθεια, αν όμως θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας να απαλλαγεί πιο γρήγορα ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :

    Μην δίνετε περισσότερη σημασία από όσο χρειάζεται. Τις περισσότερες φορές τα παιδιά τρώνε τα νύχια τους ασυναίσθητα, δηλαδή δεν καταλαβαίνουν ότι το κάνουν, γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να το μεγαλοποιείτε.
    Προσπαθήστε να αγνοήσετε αυτή τη συμπεριφορά και μην μιλάτε στο παιδί σας συνέχεια γι’ αυτό το θέμα.
    Αποφύγετε να το μαλώσετε ή να το βάλετε τιμωρία, καθώς μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.
    Κόβετε συχνά τα νύχια του παιδιού. Αν τα νύχια του είναι κομμένα κοντά δεν θα μπει στο πειρασμό να τα φάει.
    Εξετάστε σε ποιες περιπτώσεις το παιδί τρώει τα νύχια του και ανάλογα προσφέρετε του άλλες εναλλακτικές. Για παράδειγμα, αν το κάνει την ώρα που βλέπει τηλεόραση, δώστε του να κρατάει ένα παιχνίδι, ώστε να έχει τα χέρια του απασχολημένα.

Αν παρόλα αυτά πιστεύετε ότι το παιδί σας τρώει τα νύχια του λόγω άγχους και αν η γενικότερη συμπεριφορά του σας ανησυχεί και δείχνει ότι βρίσκεται σε ένταση, τότε μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό όπως σημειώνει το mother.gr.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...