Τι να κάνω για να μην κριθώ στην Τελική Κρίση τηςΔευτέρας Παρουσίας;

Τι να κάνω για να μην κριθώ στην Τελική Κρίση τηςΔευτέρας Παρουσίας;

Τι να κάνω για να μην κριθώ στην Τελική Κρίση της Δευτέρας Παρουσίας;

Τι να κάνω για να μην κριθώ στην Τελική Κρίση της Δευτέρας Παρουσίας; Ποιοι δεν θα κριθούν κατά την Δευτέρα Παρουσία; Ποια είναι η πρώτη ανάσταση και ποια η δεύτερη ανάσταση; Τι μας λέει η Αγία Γραφή για την ανάσταση των νεκρών; Μπορεί ο άνθρωπος να μην περάσει από την Τελική Κρίση; Ποια θα είναι τα κριτήρια της αξιολόγησης της Τελικής Κρίσης; Όλοι οι άνθρωποι θα κριθούν με το ίδιο κριτήριο;

Σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού, οφείλουμε να είμαστε σε πνευματική εγρήγορση διότι κανένας από εμάς δεν ξέρει πότε θα είναι το τέλος του σε αυτή τη ζωή. Ο άνθρωπος θα κριθεί ανάλογα με το πως έζησε και τι έκανε είτε για τον Θεό είτε για τους συνανθρώπους του. Επομένως δεν μιλάμε για τιμωρία Θεού. Η τιμωρία είναι δική μας, εμείς τιμωρούμε τον εαυτό μας και αυτό γίνεται σε περίπτωση που η ζωή μας είναι μακριά από την αγάπη του Θεού.

Ο Θεός σε καμία περίπτωση δεν εκδικείται ούτε τιμωρεί. Οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν την τιμωρία μας. Ο Θεός μόνο αγαπά το κάθε δημιούργημά Του. Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός λέει χαρακτηριστικά: «…Η συμμετοχή στη ζωή του Θεού είναι απόλαυση, ενώ η απόσταση α’ Αυτόν είναι κόλαση».

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...