Τουσκ: Το ενδεχόμενο κυρώσεων στη Ρωσία για το Χαλέπι παραμένει ανοικτό

Τουσκ

Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής, ωστόσο το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τη δράση της στη Συρία και ειδικότερα στο Χαλέπι παραμένει ανοικτό, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά την είσοδό του στον χώρο όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος στις Βρυξέλλες.

Οι 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ηγέτες των οποίων συνέρχονται για να συζητήσουν και τον ρόλο της Ρωσίας στη συριακή σύρραξη, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά «περιλαμβανομένων και των επιπλέον κυρώσεων» κατά «των υποστηρικτών του καθεστώτος», σύμφωνα με σχέδιο συμφωνίας που περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Προηγούμενο σχέδιο για το ίδιο θέμα που εγκρίθηκε τη Δευτέρα από τους υπουργούς Εξωτερικών των 28 στο Λουξεμβούργο, αναφέρεται σε ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων «κατά Σύρων» που υποστηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Αυτή η επισήμανση η οποία αφορά την εθνικότητα δεν υπάρχει στο νέο κείμενο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποκλείονται νέες κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, περιλαμβανομένων επιπλέον περιοριστικών μέτρων κατά ιδιωτών και θεσμών που υποστηρίζουν το καθεστώς, εάν συνεχισθούν οι ωμότητες», αναφέρεται στο σχέδιο συμπερασμάτων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...