Το επόμενο στοίχημα της Apple θα λέγεται iWatch

Το επόμενο στοίχημα της Apple θα λέγεται iWatch
Μετά τα έξυπνα κινητά, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για τα… έξυπνα ρολόγια. Την αρχή κάνει η Apple, η οποία επιβεβαίωσε την σχετική φημολογία των τελευταίων μηνών, υποβάλλοντας αίτηση για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος iWatch.
Η αίτηση κατοχύρωσης της πατέντας για το «έξυπνο ρολόι» υποβλήθηκε στις 3 Ιουνίου στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας της Ιαπωνίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι τα wearable computers (υπολογιστές που φοριούνται στο ανθρώπινο σώμα) είναι «ώριμα για εξερεύνηση».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, το ρολόι της Apple θα συνδέεται με το iPhone του χρήστη και θα τον ειδοποιεί για τις εισερχόμενες κλήσεις, ενώ χάρη στο ενσωματωμένο βηματόμετρο θα τον ενημερώνει για το πόσο έχει περπατήσει κάθε ημέρα, καταγράφοντας παράλληλα μια σειρά από δεδομένα για την υγεία του. Θα είναι το πρώτο έξυπνο ρολόι (μετά τα έξυπνα τηλέφωνα και τις τηλεοράσεις) εφοδιασμένο με το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple, το οποίο τρέχει στο iPhone και στο iPad.

Στην αγορά κυκλοφορούν ήδη γκάτζετ υπό μορφή ψηφιακού περικάρπιου, όπως το Nike + FuelBand που παρέχει πληροφορίες για τις δραστηριότητες των χρηστών μέσω της κίνησης του καρπού τους. Παράλληλα, έξυπνα ρολόγια φέρονται να ετοιμάζουν η Google, η Samsung και η LG.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...