Το “θράσος” μερικών δεν έχει όρια .!!!

Είμαι φοιτητής του ΤΕΙ ΤΕΣΥΔ και πραγματικά αναρωτιέμαι αν πρέπει να γελάσω ή
να κλάψω με αυτά που διαβάζουμε και ακούμε τις τελευταίες ήμερες.
Όπως είναι γνωστό, η χρόνια επιμονή για μεταφορά του ΤΕΙ σε δικές του εγκαταστάσεις λόγω του…υψηλού οικονομικά ενοικίου στην Παλαιοπαναγιά, έγινε επιτακτικά αναγκαία μετά την εκπαιδευτική ανάπτυξη και δημοκρατική άνθηση που έφερε το σχέδιο ΑΘΗΝΆ.
Έτσι λοιπόν, για να “γλυτώσουμε” από το βάρος του ενοικίου αλλά και για να μην μεταφερθεί το ΤΕΙ σε μέρη όπως ‘Αρτα ή Πάτρα, πάρθηκε η απόφαση της μεταφοράς του ΤΕΙ στον ΑΝΈΞΟΔΟ χώρο των δημοτικών κτηρίων στο Αντίρριο. (Τα οποία, διάβασα, είναι έτοιμα να δεχθούν το ΤΕΙ και μάλιστα είναι θέμα ημερών. Μπράβο ταχύτητα, σκέφτηκα.)
Τέλος καλό, όλα καλά. Και το ΤΕΙ δεν ξενιτεύτηκε, και φυσικά γλύτωσε ο Δήμος το “βάσανο” του ενοικίου… Ή μήπως όχι ;;;
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η είδηση περί μετακίνησης των σχολείων γυμνασίου και λυκείου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Παλαιοπαναγιά, στις ίδιες εγκαταστάσεις που “ΈΚΑΙΓΑΝ” οικονομικώς και ήταν απαγορευμένες για την παραμονή του ΤΕΙ. Αντιθέτως, όμως, για την φιλοξενία των δυο σχολείων είναι ιδανικές και δεν επιβαρύνουν (οικονομικά).
Μάλιστα με το πέρας της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου οι εργασίες ξεκινάνε ΆΜΕΣΑ για την εγκατάσταση των σχολείων. (Μπράβο ταχύτητα, ούτε προμελετημένη να ήταν η μεταφορά.)
Αντιλαμβάνομαι τις πιέσεις από εκατοντάδες οικογένειες για το θέμα των σχολείων, άλλα ΔΕΝ είναι λύση να απομακρύνεται ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, για να φέρουμε στη θέση του δύο άλλα, επειδή η πολιτεία είναι ανίκανη να βρει λύσεις. Είναι στυγνή θυσία και αίσχος. Και ειδικά όταν βασίζετε σε ψευδείς δικαιολογίες και ασύστολα ψέματα. Διότι τέτοια ήταν οι δικαιολογίες, περί απομάκρυνσης του ΤΕΙ λόγω υψηλού ενοικίου. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται περίτρανα με την (ΆΜΕΣΗ) μεταφορά των δύο σχολείων στο χώρο του ΤΕΙ, με ετήσιο ενοίκιο 1 9 5 . 0 0 0 ευρώ.
Το θράσος μερικών δεν έχει όρια…
-Σημείωση του Nafpaktianews:Tα παραπάνω είναι προσωπική άποψη σπουδαστή του τοπικού τμήματος τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στο Nafpaktianews…..


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. To θέμα είναι στα κονδύλια!

    Άλλο κονδύλιο για πληρωμή ενικοίου του ΤΕΙ και άλλο κονδύλιο για τα σχολεία… Θα μου πεις λεφτά του κράτους δεν είναι και τις δύο φορές; Ναι αλλά σε άλλον κωδικό στον προϋπολογισμό 😉

    Με λίγα λόγια Ελλάς το μεγαλείο σου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...