Το σύνδρομο Γιάννου προκαλεί κραδασμούς

Το σύνδρομο Γιάννου προκαλεί κραδασμούς

στο σάπιο παλιό πολιτικό σύστημα – Κυριάκος και Φώφη τρέμουν την εμπλοκή σε μίζες και άλλων μεγαλόσχημων στελεχών

 

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ Γιάννου προκαλεί επικίνδυνους κλυδωνισμούς στο παλιό πολιτικό σύστημα.

Ο εναγκαλισμός του ΚΙΝΑΛ και της Νέας Δημοκρατίας με το εκσυγχρονιστικό μπλοκ του Κώστα Σημίτη και η κάλυψη που παρείχαν για χρόνια στον αρχιερέα της μίζας και της συναλλαγής Γιάννο Παπαντωνίου τους εκθέτει ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη που έχει αηδιάσει στην κυριολεξία από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για την πολιτική μαφία που πακετάριζε εκατομμύρια ευρώ σε φακέλους για να τα φυγαδεύσει στην Ελβετία.

Οι μάσκες έπεσαν μαζί με τα άλλοθι που προέβαλε το σύστημα για να προστατέψει τους μιζαδόρους και να τους ξεπλύνει από τις διάφορες επιτροπές της Βουλής.

Η Δικαιοσύνη τόλμησε να καταργήσει στην ουσία το νόμο της ντροπής περί ευθύνης υπουργών που οδηγούσε στην παραγραφή των γιγαντιαίων σκανδάλων όπως τη φούσκα του Χρηματιστηρίου και των εξοπλιστικών που συντελέστηκαν στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη που έχει εξαφανιστεί γιατί τρέμει στην κυριολεξία καθώς γνωρίζει ότι πλησιάζει η ώρα των δικών του ευθυνών.

Γιατί δεν μπορεί να είναι άμοιρος πολιτικών και ποινικών ευθυνών ένας Πρωθυπουργός που τοποθέτησε σε θέσεις κλειδιά μαφιόζους και ληστές δημοσίου χρήματος. Γιατί δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη περίπτωση.

Όταν η Δικαιοσύνη εντόπισε παρά τις τεράστιες δυσκολίες τους μαύρους λογαριασμούς του Άκη, του Γιάννου, του Μαντέλη, του Σμπώκου και άλλων αστέρων της διακυβέρνησης Σημίτη, καταλαβαίνετε τί έχει να γίνει στη συνέχεια.

Αυτό που τρέμει το παλιό πολιτικό σύστημα είναι η τεχνογνωσία που απέκτησαν οι εισαγγελείς στη διερεύνηση λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους.

Αξιοποιώντας πρακτικές που στις Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες και αξιοποιώντας μαρτυρίες όσων είχαν περιφερειακό ρόλο στις πολιτικές εγκληματικές συμμορίες, είναι σίγουρο ότι θα αποκαλύψει και άλλους μαύρους λογαριασμούς μεγαλόσχημων παραγόντων του παλιού πολιτικού συστήματος.

Η ασυλία έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα για τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η Δικαιοσύνη με την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει καταλάβει ότι η χώρα άλλαξε. Η Δικαιοσύνη αλλά και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συγκαλύψουν κανένα σκάνδαλο και να προστατεύσουν κανένα πολιτικό πρόσωπο όσο ισχυρές διασυνδέσεις και αν έχει με το ντόπιο σύστημα διαπλοκής αλλά και τους ξένους παράγοντες.

Δεν πρόκειται να ξεχνάμε ότι στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου οι πιέσεις που είχαν ασκηθεί ακόμα και από Πρωθυπουργό ευρωπαϊκής χώρας, ήταν μεγάλες.

Επιχείρησαν να τον προστατέψουν για να μην εκτεθούν και άλλοι πολιτικοί αλλά και ευρωπαϊκές εταιρείες εξοπλιστικών που συμμετείχαν στη λεηλασία του δημοσίου χρήματος με χαριστικές συμβάσεις που εξασφάλιζαν δίνοντας μίζες εκατομμυρίων. Το σίγουρο είναι ότι έχει πέσει πανικός στο πολιτικό σύστημα.

Κάτι φοβούνται, γι’ αυτό επιχειρούν να αλλάξουν ατζέντα. Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή είναι η κυβερνητική ανακοίνωση:

«Είναι αξιοθαύμαστη, αν και με καταφανείς στόχους, η προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν.

Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι.

Οι έρευνες και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης όμως δεν αποκρύβονται, δεν παραγνωρίζονται και πολύ περισσότερο δεν συμψηφίζονται με τη λάσπη τους.

Ο ελληνικός λαός έχει κρίση, έχει γνώση και διαμορφώνει άποψη πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς και τις βλακώδεις επικοινωνιακές δήθεν καταιγίδες που ενορχηστρώνουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κου Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του.

Πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345658-To-syndromo-Giannoy-prokalei-kradasmoys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...