Φέκτερ: Η Κύπρος πρέπει να τηρήσει τους όρους για να λάβει τα 10 δισ.

Φέκτερ: Η Κύπρος πρέπει να τηρήσει τους όρους για να λάβει τα 10 δισ.
Τους όρους που θα πρέπει να τηρήσει η Κύπρος για να λάβει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τα 10 δισ. ευρώ, απαριθμεί η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Österreich.
Όπως επισημαίνει, εάν ο τραπεζικός τομέας σταθεροποιηθεί, τότε η Κύπρος θα λάβει από τον ΕΜΣ τα 10 δισεκατομμύρια, τα οποία όμως δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες, ενώ συγχρόνως θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του Μηχανισμού, δηλαδή να πάρει μέτρα κατά του ξεπλύματος χρημάτων.

Η κ. Φέκτερ επισημαίνει πως στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών κλήθηκαν να αποτρέψουν την πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού τομέα και τη χρεοκοπία της Κύπρου.Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες, η ίδια παρατηρεί ότι ο κίνδυνος αυτός απετράπη με αυτό το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

Σημειώνει πάντως ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν οι μεγάλες ανισορροπίες που υπάρχουν σε μερικές χώρες της Ε.Ε., ούτως ώστε να παραμείνει σταθερή η Ευρωζώνη και να μην υπάρξει μεγαλύτερη ανεργία.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...