Φοιτήτρια έκανε ψώνια 3,3 εκατ., γιατί η τράπεζα ξέχασε να της βάλει όριο ανάληψης!

«Shopping Party », για μία 21 ετών Μαλθουσιανή φοιτήτρια, που ανακάλυψε ότι η τράπεζα ξέχασε να της βάλει όριο ανάληψης και έκανε αγορές 3,3 εκατ. ευρώ!  Το 2014, η  Christine Jiaxin Lee διαπίστωσε ότι από το 2012 που άνοιξε τον λογαριασμό της στην τράπεζα, μπορούσε να σηκώσει όσα χρήματα ήθελε από το ATM, αφού ο υπάλληλος, που της άνοιξε τον λογαριασμό, ξέχασε να βάλει όριο!

Δίχως φραγμούς, η νεαρή φοιτήτρια ανακάλυψε ότι έχει μεγάλο ταλέντο στα ψώνια και σε ένα μαραθώνιο αγορών, ξόδεψε περί τα 3,3 εκατ. ευρώ στις αγορές της Μαλαισίας, μέσα σε μόλις 11 μήνες! Κάθε ημέρα έβγαζε περί τα 5.000 δολάρια (το όριο αναλήψεων),  σε μυστικούς λογαριασμούς και με τα υπόλοιπα… έκανε «ζωή και κότα».

Η μανία της για αγορές, δεν περιοριζόταν σε φτηνά προϊόντα, αφού με τον «ανοιχτό» λογαριασμό της, σάρωνε τις βιτρίνες ακόμα και στα πιο ακριβά καταστήματα! Μόνο στο κατάστημα της παγκόσμιας αλυσίδας «Dior», στο Σίδνεϊ πραγματοποίησε αγορές ύψους 150.000 ευρώ!  Αγόραζε ότι της γυάλιζε, δίχως «φρένο», από ακριβά ρούχα, παπούτσια γνωστών σχεδιαστών, κοσμήματα και πανάκριβα αρώματα. Και γιατί να σταματήσει, αφού εκείνη έκανε «βασιλική ζωή» και ο λογαριασμός πήγαινε στην τράπεζα;

Όμως το όνειρο δεν κράτησε για πάντα και μετά από 11 μήνες το «πάρτι» έφτασε στο τέλος τους, όταν το 2015, η 21χρονη συνελήφθη στην Αυστραλία λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για την Μαλαισία, σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τις τοπικές αρχές.

Τώρα, η την τράπεζα την κατηγορεί για απάτη, γιατί ενώ γνώριζε ότι έχει γίνει λάθος, το εκμεταλλεύτηκε αντί να ενημερώσει την τράπεζα, ώστε να διορθωθεί.  Αν και η ίδια αρχικά είχε υποστηρίξει πως τα χρήματα ήταν των γονιών της, η αλήθεια δεν άργησε να βγει στο φως. Εκπρόσωπος της τράπεζας, (Westpac) τόνισε σύμφωνα με την daily mail, ότι ζητούν ηθική και υλική αποκατάσταση. Από την άλλη πλευρά,  ο δικηγόρος της νεαρής φοιτήτριας τονίζει ότι η πελάτισσά του, έχει μετανιώσει για τις πράξεις της.

Inline image 2Inline image 6Inline image 5Inline image 4

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...