Αγώνα ενάντια στον δυνατό αέρα και στις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αττική καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει φτάσει στο Ντράφι.

Όπως μετέδωσε το OPEN -επικαλούμενο την Πυροσβεστική- έχουν υποστεί ζημιές σπίτια και αυτή την ώρα η μάχη δίνεται κυριολεκτικά μέσα στις αυλές καθώς πολλά απειλούνται.

Οι εικόνες είναι εφιαλτικές με πολλούς κατοίκους να μην έχουν εγκαταλείψει το Ντράφι και να επιχειρούν με όποιο μέσο διαθέτουν να σβήσουν τις εστίες.

ντραφι
ντραφι

Μετά το Ντραφι εκκενώνεται και η Ανθούσα

Νωρίτερα, με μήνυμά του το 112 κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται στο Ντράφι να εκκενώσουν προς Παλλήνη, ενώ με νέο μήνυμα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και η Ανθούσα.

ΝΤΡΑΦΙ
ΝΤΡΑΦΙ

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα στο Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 17:20 και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν ανάμεσα στο Νταού και στο Ντράφι της Πεντέλης, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός. “Κατευθύνεται προς Ανθούσα και Πικέρμι” είπε μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στην ευρύτερη περιοχή και με βάση μετρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών πνέουν Β/ΒΑ άνεμοι με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και ριπές που προσεγγίζουν τα 50-60 km/h.

Ο κ. Αρτοποιός έκανε λόγο για μια δύσκολη πυρκαγιά ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακούνε τις οδηγίες των δημόσιων αρχών. “Αυτή την στιγμή είναι σε γενική επιφυλακή όλη η Αττική και έχουμε καλέσει οχήματα κι από την υπόλοιπη Ελλάδα να συνδράμουν στην πυρκαγιά. Προσπαθούμε να κυκλώσουμε την πυρκαγιά, να πάμε σε όλη την περίμετρο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία περιοχή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΝΤΡΑΦΙ
ΝΤΡΑΦΙ
ΝΤΡΑΦΙ
ΝΤΡΑΦΙ
ΝΤΡΑΦΙ

Διακοπή κυκλοφορίας

Σε διακοπή της κυκλοφορίας έχει προχωρήσεις η ΕΛΑΣ σε δρόμους στην περιοχή της Πεντέλης. Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

-Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση ‘Αγιος Πέτρος

-Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι

-Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι

-Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη

φωτια πεντελη

the Toc.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...