Χαλαρός Νους! Χαλαρές Σκέψεις! Χαλαρό Σώμα! ΕΥΕΞΙΑ!                 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

                                                                                               

Χαλαρός Νους! Χαλαρές Σκέψεις! Χαλαρό Σώμα! ΕΥΕΞΙΑ!                 

Συχνά και σθεναρά πλέον αρνούμεθα να παραδεχθούμε ότι χρειαζόμαστε Αγάπη & Φροντίδα για να επιβιώσουμε. Απορροφημένοι στις υλικές προεκτάσεις του εαυτού, την καθημερινότητα και τον πολλαπλασιασμό των €υρώ.

Τότε, αναλαμβάνει το σώμα να διαδραματίσει την βασική ανάγκη μας και μάς στέλνει τον πόνο ή/και στο κρεβάτι υπό την φροντίδα των άλλων, χωρίς να έχουμε επιλογή. Δεν έχει σημασία αν αυτή τη φροντίδα την προσφέρει ένα αγαπημένο πρόσωπο, ένας γιατρός και κάποιες νοσοκόμες. Στην ουσία έχει εκπληρωθεί το βαθύτερο αίτημα επιστροφής μας σε μια κατάσταση όπου είμαστε απαλλαγμένοι από έγνοιες και εξαρτημένοι της φροντίδας από κάποιον άλλο. Ένα είδος παλινδρόμησης σε άλλες πιο παιδικές εποχές που εγκαταλείπαμε τον εαυτό μας στα στοργικά χέρια κάποιου μεγάλου.

Από εσωτερική σκοπιά η ασθένεια είναι ένας τρόπος να ζητήσουμε αγάπη, να απαλλαγούμε για λίγο από τις ευθύνες, να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις, να διεκδικήσουμε χώρο.

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ του ΕΑΥΤΟΥ είναι στάση ζωής & προσωπικό ζήτημα. Εκείνο που χαλαρώνει εμένα, μπορεί να μην λειτουργεί το ίδιο για εσένα.

Οι ασθένειες του σώματος, όχι μόνο έχουν άμεση σχέση με την ψυχολογική κατάσταση του ασθενή, αλλά και η αιτία των ασθενειών ευρίσκεται σε αυτή την σφαίρα και όχι στην σωματική. Οι ασθένειες εκδηλώνονται στο σώμα μας ως αποτέλεσμα. Έτσι παράλληλα με το σώμα, πρέπει να θεραπευθεί και η αιτία που προκάλεσε την ασθένεια στο σώμα, αφού πρώτα εντοπισθεί.

Για τον λόγο αυτό, ο dr. Edward Bach, μίλησε όχι για ασθένειες, αλλά για ασθενείς. Επειδή το ίδιο σωματικό σύμπτωμα μεταξύ δύο ατόμων, έχει διαφορετική αιτία από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Μειώστε το στρες

  • Αφιερώνω χρόνο για τον εαυτό μου.
  • Ασχολούμαι με χόμπι.
  • Ασκώ ενσυνειδητότητα ή διαλογισμό.
  • Συμμετέχω σε δραστηριότητες που μου προσφέρουν χαρά

& συμβάλουν στη μείωση του άγχους.

  • Κάνω Βελονισμό, Ρεφλεξολογία, Γιόγκα, Massage.

Βελτιώστε την ψυχική υγεία

  • Επικοινωνώ τους προβληματισμούς μου.
  • Κάνω Ανθοθεραπεία, λαμβάνω Ανθοϊάματα.
  • Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εξουθένωσης, στη μείωση των συμπτωμάτων άγχους & κατάθλιψης, στη βελτίωση της διάθεσης και στην αύξηση της συνολικής ψυχολογικής ευεξίας.

Αύξηση παραγωγικότητας

  • Η αυτοφροντίδα βελτιώνει την εστίαση, τη συγκέντρωση & τα επίπεδα ενέργειας, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα τόσο σε προσωπικές όσο και σε επαγγελματικές αναζητήσεις.

Ενισχύστε την αυτοεκτίμηση

  • Όταν ιεραρχώ τις ανάγκες μου & συμμετέχω συνειδητά σε δραστηριότητες που με κάνουν να αισθάνομαι καλά, το μήνυμα που λαμβάνει ο εαυτός είναι ότι:

Αξίζω αγάπη, φροντίδα & προσοχή!

Καλύτερες σχέσεις

  • Η αυτοφροντίδα μπορεί να με βοηθήσει να θέσω όρια, να επικοινωνήσω αποτελεσματικά & να αποφύγω την εξάντληση.
  • Όταν φροντίζω τον εαυτό μου, είμαι ικανός να φροντίσω τους άλλους & να διατηρώ υγιείς σχέσεις.

Αύξηση της ανθεκτικότητας

  • Η φροντίδα του εαυτού σε συναισθηματικό, πνευματικό & σωματικό επίπεδο,
  • δημιουργεί εσωτερική δύναμη & με εξοπλίζει με τα εχέγγυα ώστε για να αντιμετωπίσω στις αντιξοότητες της ζωής.

Αφήστε πίσω την καθημερινότητά σας και αφεθείτε στην εμπειρία των συνδυασμένων υπηρεσιών του θεραπευτηρίου για την Αναζωογόνηση του Πνεύματος-Ψυχής-Σώματός σας!

 Για να κλείστε ραντεβού & τη συνεδρία σας επικοινωνήστε:

Send inbox, WhatsApp

+30 26340 20101, 6936 377606

Π. Ρήγα 18, 30300 Ναύπακτος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...