“Χείρα βοηθείας Γούλα” στην παρτίδα της υπόθεσης της αναβολής του θέματος για την Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων

-Ομόφωνα τελικά η προγραμματική σύμβαση για την ολοκληρωμένη διαχείριση Αστικών αποβλήτων.

-Πως ο Γ.Γούλας “άναψε το πράσινο φως” για συζήτηση του θέματος στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο 

-Υπέρ της αναβολής του θέματος 4 αντιδήμαρχοι και σύσσωμη η αντιπολίτευση

Οριακή Νίκη της δημοτικής γραμμής με την ψήφο του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Ανανέωση και Δημιουργία” του Γ.Γούλα στην πρόταση να συζητηθεί τελικά το θέμα της προγραμματικής σύμβασης ολοκληρωμένης δράσης για την διαχείριση των αστικών αποβλήτων,στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.

Μια συνεδρίαση κατά την οποία δοκιμάστηκε η δημοτική συνοχή και η οποία έσπασε στα δύο, στις προτάσεις για υπέρ ή κατά της συζήτησης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Η πλευρά που υποστήριζε την αναβολή του θέματος ανέφερε, σε γενικές γραμμές ότι έπρεπε να προηγηθεί γενική συνέλευση των κατοίκων της τ.κ.Βλαχομάνδρας με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωσή τους,πάνω στο θέμα.Να σημειωθεί ότι ελάχιστες ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί ενημέρωση από τον πρόεδρο του συνδέσμου Χ.Σαλαμούρα και άλλων παραγόντων (συμμετοχή δημοτικών συμβούλων) σε καφενείο του χωριού,με την συμμετοχή 50 περίπου ατόμων.

Το μπλοκ των “4”

Παρόλα αυτά,οι 4 αντιδήμαρχοι (Κοτσανάς-Ράπτης-Σύψας και Πολονύφης) αλλά και η αντιπολίτευση, ήταν της άποψης να περιμένουν  τα αποτελέσματα της γ.σ. των κατοίκων που αποφασίστηκε για την Κυριακή το πρώι,στην χθεσινή συνάντηση και να υπάρξει ακολούθως νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η γραμμή δημάρχου

Η άλλη πλευρά (κατά της αναβολής) υποστήριζε ότι θα πρέπει να ληφθεί οπωσδήποτε απόφαση,αφού ήδη το θέμα αυτό έρχεται από μια αναβολή,είχε προηγηθεί ενημέρωση μερικές ώρες νωρίτερα σε καφενείο του χωριού,υπήρχε ζήτημα με τα χρονοδιαγράμματα στην κατάθεση της πρότασης (έγκαιρη κατάθεση μεταξύ άλλων προτάσεων με βάσει την ημερομηνίες) , με την αμφιβολία τέλος,της επιτυχούς ή όχι έκβασης της Κυριακάτικης γενικής συνέλευσης των κατοίκων,σε περίπτωση που μετείχαν σ’αυτή πολύ λιγότερα άτομα και αρνητική απόφαση.

Θετικός στο έργο και στην αναβολή ο εκπρόσωπος της κοινότητας

Να σημειωθεί,ότι ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Βλαχομάνδρας Β.Κωστούλας που παρίστατο στο συμβούλιο ήταν θετικός στο έργο αλλά και στην ολιγοήμερη αναβολή μέχρι την πραγματοποίηση της γ.σ.Μια πραγματικά δύσκολη θέση !!!

Για το έργο ωστόσο τόνισε,ότι θα πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις ώστε να τηρηθεί η νομοθεσία και οι κανόνες λειτουργίας,ζητώντας παράλληλα ενημέρωση των κατοίκων από ειδικούς επιστήμονες.

Ο κ. Κοτσανάς διατύπωσε την άποψη,ότι θα πρέπει να εξαντληθεί η διαδικασία ως την Κυριακή ώστε να μην δημιουργηθούν αδιέξοδα,συμμεριζόμενος και την δύσκολη θέση που βρίσκεται ο εκπρόσωπος της κοινότητας Β.Κωστούλας,

Σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχθηκε υπέρ της πρότασης αναβολής,ενώ ο Χρ.Σαλαμούρας χαρακτήρισε όλη αυτή την κατάσταση ως παιγνίδια κάποιων που θέλουν την αναβολή.

Για “σκιά νόθου αποτελέσματος” ο Καρακώστας

Ο Κ.Καρακώστας μίλησε για πιθανό “νόθο αποτέλεσμα” της Κυριακής,εκφράζοντας την απορία για το τι θα συμβεί στην περίπτωση που είναι λιγότερη η συμμετοχή στη συνέλευση και υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα,κάτι που έθεσε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ.Σιαμαντάς.

Η κ. Ζιαμπάρα είπε ότι η χθεσινή συγκέντρωση των κατοίκων είχε ενημερωτικό χαρακτήρα,ενώ η γενική συνέλευση των κατοίκων θα καταγραφεί επίσημα αφού θα υπάρχει πρακτικογράφος από τον δήμο,ο κ.Ράπτης υποστήριξε την πρόταση αναβολής,αλλά συντάχθηκε με τη θέση του εκπροσώπου της κοινότητα, ενώ ο κ. Καρακώστας στο σημείο αυτό επανέρχεται με νέα πρόταση να επανεξεταστεί η απόφαση που θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο σε περίπτωση που υπάρξει αρνητική απόφαση στη γενική συνέλευση των κατοίκων.

Έτσι λοιπόν μετά από μιάμιση περίπου ώρα συνεχών συζητήσεων τέθηκε προς ψηφοφορία η πρόταση για υπέρ ή κατά της συζήτησης του θέματος με αποτέλεσμα  10-9 να συζητηθεί.

Ποιοι ψήφισαν τί ;

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι υπέρ της πρότασης αναβολής ψήφισαν (9) οι : Κοτσανάς,Πολονύφης,Ράπτης,Σύψας,Μπουλές,Ζιαμπάρα,Πατσαούρας,Τσουκαλάς και Τσαγκουρνός, ενώ κατά της πρότασης για αναβολή (10) οι  Σιαμαντάς, Καρακώστας, Γούλας, Σαλαμούρας, Κωστογιάννης, Σωτηρόπουλος, Κανέλλος, Κοτίνης, Σμπούκη και Κούκουνας.

Μια πρόταση που τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα,αποδεικνύοντας ότι  όλοι συμφωνούσαν με την προγραμματική σύμβαση και τα ωφέλη της (κανείς δεν τοποθετήθηκε στο στάδιο της συζήτησης) .

Αυτό που θα πρέπει να κάνει πλέον η δημοτική αρχή μέχρι την Κυριακή,είναι να προετοιμαστεί για την  γενική συνέλευση των κατοίκων της Βλαχομάνδρας με στόχο την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωσή τους,για ένα θέμα που πρωτίστως τους αφορά.

 

Δείτε ολόκληρη τη συνεδρίαση 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...