“Χλιαρή” απάντηση ΥΠΕΞ για τις απειλές Μ.Αρίντς

Δύο ημέρες σχεδόν μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ότι η Αγιά Σοφιά θα μετατραπεί σε τζαμί το ΥΠΕΞ αργοπορημένα –όπως συνηθίζει άλλωστε- και σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, για να μην εκνευρίσει την Άγκυρα προχώρησε σε μια δήλωση που θα μπορούσε να την είχε κάνει ένας φορέας ή μια ΜΚΟ, πάντως όχι το υπουργείο Εξωτερικών μιας χώρας που θίγεται άμεσα.

«Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για μετατροπή χριστιανικών Βυζαντινών ναών σε τεμένη συνιστούν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών και είναι ενέργειες αναχρονιστικές και ακατανόητες για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεμελιώδης αρχή της οποίας είναι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι χριστιανικοί Βυζαντινοί ναοί αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς και οφείλουν να τυγχάνουν του απαραίτητου σεβασμού και προστασίας», αναφέρεται στη δήλωση του κ. Κούτρα.

Με άλλα λόγια το ΥΠΕΞ απλά εκφράζει την απορία του (!) για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί λέγοντας απλά πως είναι… ακατανόητη.

Εάν ο Ε.Βενιζέλος δεν μπορεί να την κατανοήσει να είναι σίγουρο πως μπορούν να την κατανοήσουν οι Τούρκοι και εάν τελικά οι Τούρκοι κάνουν την απειλή τους πράξη τότε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ίσως -και αυτό με κάθες επίφύλαξη-  ίσως εκφράσει τη δυσφορία του.

Το ερώτημα είναι βέβαια τελικά σε ποια χώρα ανήκει αυτό το ΥΠΕΞ;

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...